17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlteni printre cei mai buni elevi și studenți din Europa

Olteni printre cei mai buni elevi și studenți din Europa

Una dintre cele mai dificile competiții internaționale de informatică și fizică dedicată liceenilor și cel mai mare concurs universitar de programare de la nivel mondial au loc în următoarele două zile la București: Romanian Masters of Informatics and Physics la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București și etapa regională a ACM International Collegiate Programming Contest organizată la Universitatea Politehnica din București.

Bucureștiul devine, astfel, pentru două zile, gazda celor mai buni elevi și studenți din lume la informatică și la fizică. Concursul internațional Romanian Masters of Physics a ajuns la cea de-a patra ediție, iar Romanian Master of Informatics a ajuns la a doua ediție.

Cele două competiții reunesc125 de participanți și vor fi organizate în zilele de 17 și 18 octombrie, când elevi din România, China, Bulgaria, Kazahstan, Rusia, Macedoania şi Serbia vor încerca să demonstreze performanțele personale în materie de informatică și fizică, potrivit capital.ro.

Universitatea Politehnica București va găzdui, alături de Universitatea Tehnică din Vinnytsia, Ucraina, concursul de programare ACM International Collegiate Programming Contest, faza Regională pe Europa de Sud-Est, ediția 2014.
ACM ICPC este cel mai mare concurs internațional de programare la nivel universitar, o competiție cu o tradiție de peste 40 de ani în cadrul căreia concurează reprezentanții celor mai bune universități din lume.
Concursul se va desfășura în data de 18 octombrie 2014 în paralel la cele două universități din București și Vinnytsia, cu același set de probleme și cu un singur juriu. La București vor participa 42 de echipe, dintre care 22 sunt din România, de la 11 universități din Iași, Cluj, Timișoara, Târgu Mureș, Sibiu, Craiova și București.
Echipele participante la etapa regională au fost selectate din sute de echipe înscrise în cadrul etapelor locale și naționale ale concursului. Echipele clasate pe primele locuri se vor califica în Finala Mondială din mai 2015, ce va fi găzduită în Maroc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS