13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA: Percheziții în 56 de locații din București și Ilfov în dosarul Microsoft; printre cei vizaţi se află Dorin Cocoș și Remus Truică (UPDATE)

DNA: Percheziții în 56 de locații din București și Ilfov în dosarul Microsoft; printre cei vizaţi se află Dorin Cocoș și Remus Truică (UPDATE)

dna

Direcţia Naţională Anticorupţie efectuează, în această dimineaţă, percheziții la oamenii de afaceri Dorin Cocoș și Remus Truică în dosarul Microsoft, au declarat surse judiciare citate de  Agerpres . Potrivit surselor citate se fac percheziții şi la afaceristul Nicolae Dumitru și Cătălin Harnagea, fost director SIE, precum și la firma Niro.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează joi percheziții în 56 de locații situate în municipiul București și comune din județul Ilfov în dosarul Microsoft privind fapte de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de licențiere IT.

Potrivit unui comunicat al DNA, se fac percheziții la sedii de societăți comerciale, fundații sau domicilii ale unor persoane fizice. „În cursul zilei de 16 octombrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 56 de locații situate în municipiul București și comune din județul Ilfov, având destinația de sedii de societăți comerciale, de fundații sau domicilii ale unor persoane fizice”, se arată în comunicat.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

UPDATE: Percheziții la Gabriel Sandu, Dorin Marian și Alin Petrache în dosarul Microsoft (surse)

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează, tot în această dimineaţă, percheziții la fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu, președintele Comitetului Olimpic Român, Alin Petrache, și la fostul consilier prezidențial Dorin Marian,transmite Agerpres, citând surse judiciare.
Potrivit surselor citate, cei trei ar fi vizați în dosarul Microsoft.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS