14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCetăţenii români avertizaţi: taifunul Vongfong a făcut ravagii în Japonia

Cetăţenii români avertizaţi: taifunul Vongfong a făcut ravagii în Japonia

Români care vor să călătorească în Japonia să urmărească evoluția fenomenelor meteorologice pe site-ul Agenției Meteorologice nipone
Români care vor să călătorească în Japonia să urmărească evoluția fenomenelor meteorologice pe site-ul Agenției Meteorologice nipone

Cel puţin 25 de oameni au fost răniţi pe insula japoneză Okinawa, lovită de al doilea taifun în mai puţin de o săptămână. Taifunul Vongfong este cel mai puternic înregistrat, de la începutul anului, în Japonia.
Viteza vântului a atins, pe insulă, chiar şi 230 de kilometri pe oră, dar apoi a scăzut treptat.
Aproape 150.000 de oameni au fost evacuaţi. Comandamentul marii baze militare americane de pe Okinawa le-a ordonat soldaţilor să rămână la adăpost până în această dimineaţă.
Taifunul se deplasează, acum, deasupra mării şi ar putea ajunge, astăzi sau mâine, pe marile insule ale arhipelagului japonez.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie în Japonia, prin care informează cetățeanii români care se află sau se deplasează în Ţara Soarelui Răsare că au fost emise atenționări de vânt puternic și precipitații abundente din cauza taifunului Vongfong pentru insulele Okinawa, Kyushu, Shikoku și Honshu.
Aceste fenomene meteorologice se vor manifesta până în seara zilei de 13 octombrie 2014 în zona insulelor Okinawa, Kyushu și Shikoku și, din seara zilei de 12 octombrie, până la data de 14 octombrie 2014, în insula Honshu, până la nord de Tokyo, reducându-se treptat în intensitate pe măsură ce se deplasează pe insula principală a Japoniei.
De asemenea, au fost emise avertismente de valuri înalte pentru zona de coastă a acestor insule.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățeanilor români, ca înainte de a călători în Japonia, indiferent de zona în care se deplasează, să urmărească evoluția fenomenelor meteorologice pe site-ul Agenției Meteorologice nipone http://www.jma.go.jp/en/warn/  și pe alte site-uri de specialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS