21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE confirmă prezenţa celor cinci cetăţeni români în Sierra Leone

MAE confirmă prezenţa celor cinci cetăţeni români în Sierra Leone

Ministerul Afacerilor Externe confirmă că grupul de 5 cetățeni români, care și-au suspendat contractele de muncă cu Alro Slatina, se află pe teritoriul Sierra Leone. Această precizare a venit în continuarea comunicării anterioare referitoare la posibila prezență a lor în statul african.

Totodată, în urma verificării existenței grupului a fost identificat și un al șaselea cetățean român care nu a lucrat la compania Alro Slatina. Centrala MAE a luat legătura şi va menține o legătură constantă cu grupul de 6 cetăţeni români, cu precizarea că, aceștia au o stare de sănătate bună.
În cadrul convorbirilor purtate cu cetățenii români a rezultat că  nu doresc să revină în România, desfășurându-și activitatea în condiții normale, la o altă companie.
S-a convenit menținerea unui contact permanent cu acest grup, MAE adresând rugămintea fermă de a fi informat, în avans, cu privire la o eventuală decizie  de revenire în România sau de relocare într-o altă zonă.

Ministerul Afacerilor Externe acționează în continuare în mod proactiv, prin numeroase demersuri de identificare a posibilelor riscuri la care pot fi supuși cetățenii români aflați în zonele afectate de virusul Ebola.
Este de menționat și faptul că, MAE  menține o legătură permanentă, inclusiv cu agențiile de angajare a personalului navigant din România, în acest sens fiind stabilită o procedură directă de informare asupra personalului de cetățenie română care se află în zonele afectate, chiar și în tranzitul către România.

În eventualitatea unei repatrieri, MAE va menţine legătura atât cu Ministerul Sănătăţii, cât şi cu Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de autorităţi cu competenţe specifice, în vederea luării măsurilor care se impun, conform procedurii existente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS