6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateM.A.I va achiziţiona 450 de maşini, în valoare de 11.000 de euro fiecare

M.A.I va achiziţiona 450 de maşini, în valoare de 11.000 de euro fiecare

Foto: probaspeciala.radio3net.ro
Foto: probaspeciala.radio3net.ro

Purtătorul de cuvânt al M.A.I., subcomisar de poliție Monica Dajbog, a susținut azi, la sediul MAI, o declarație de presă, având ca temă o serie de măsuri care au fost luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, în urma rectificării bugetare. Una dintre măsurile la care a făcut referire Monica Dajbog a fost cumpărarea a 450 de maşini care vor înnoi parcul auto al Ministerului Afacerilor Interne şi care vor costa 11.000 de euro fiecare.

„Decizia conducerii Ministerului Afacerilor Interne are ca fundament numărul scăzut de autospeciale destinate structurilor operative pentru misiuni de patrulare și intervenție în stradă. Conform datelor centralizate la începutul acestui an, gradul de asigurare cu autovehicule, la nivelul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, era în medie de 42,6%.
Aproape 80% din parcul auto al Ministerului Afacerilor Interne – incluzând aici Poliția, Jandarmeria, Poliția de Frontieră și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – avea la începutul anului 2014 o vechime de peste 10 ani, ultima achiziție importantă de autovehicule, derulată la nivelul ministerului, din fonduri bugetare, realizându-se în anul 2006”,  a declarat purtătorul de cuvânt al M.A.I.

În timpul declaraţiei de presă, Monica Dajbog a făcut anunţul achiziţiei autoturismelor care vor intra în parcul auto al M.A.I. „Astăzi, sunt în măsură să vă informez că, până la sfârșitul lunii viitoare, în dotarea Ministerului Afacerilor Interne vor intra 450 de autoturisme Dacia Duster 4X4, care vor fi repartizate către structurile ministerului, în perioada 20 octombrie – 30 noiembrie 2014. Această achiziție rezultă din derularea Programului de înnoire a parcului auto național, la care Ministerul Afacerilor Interne a aplicat în acest an, ulterior ministerul semnând un acord cadru cu SC Renault Commercial Roumanie, în urma finalizării unei licitații deschise”, a anunţat Monica Dajbog.
În urma rectificării de buget, Guvernul României a aprobat alocarea sumei de 31 milioane de euro pentru îmbunătățirea nivelului de dotare cu autovehicule, banii provenind din totalul de 57 milioane euro venituri proprii ale Ministerului Afacerilor Interne. Diferența de 26 de milioane de euro urmează să fie utilizată, cu aceeași destinație, în anul 2015.
În aceste condiții, Ministerul Afacerilor Interne a inițiat  procedura de achiziție publică, prin licitație deschisă, pentru circa 2.800 de autovehicule, ofertele urmând a fi deschise pe data de 28 octombrie a acestui an.

Din declaraţiile purtătorului de cuvânt reiese faptul că primele autovehicule din acest lot vor intra în dotarea Ministerului Afacerilor Interne, până la sfârșitul acestui an.
De asemenea, în declaraţia de presă s-a mai făcut precizarea că Ministerul Afacerilor Interne  va putea achita drepturile de echipament cuvenite poliţiştilor rămase restante pentru lunile ianuarie-martie 2014. „Plata acestor sume de bani se va face până la sfârșitul lunii octombrie, astfel încât, începând cu luna noiembrie să nu mai existe nici o restanță la acest capitol”, a spus Monica Dajbog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS