16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia: Șoferul român care a provocat accidentul a fost reținut

Grecia: Șoferul român care a provocat accidentul a fost reținut

Zeci de maşini au fost avariate (Foto: media.rtv.net)
Zeci de maşini au fost avariate (Foto: media.rtv.net)

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 30 au fost rănite, ieri, în urma unui accident rutier petrecut pe autostrada care leagă oraşele greceşti Salonic şi Veria. Şoferul român al tirului care a provocat tragedia a fost reţinut, după ce iniţial a plecat de la locul accidentului, fiind găsit pe un câmp din apropiere în stare de şoc. Poliţiştii eleni îl vor prezenta astăzi atît pe român, cît şi pe responsabilul pentru lucrările de pe şosea în faţa procurorului din oraşul Veria.

Românul a făcut şi primele declaraţii după tragedie. Bărbatul a declarat că a văzut semnalizările luminoase care avertizau că se lucrează pe carosabil, dar nu a putut opri din cauza unor defecţiuni la sistemul de frânare, anunţă Ministerul de Externe.

Au fost scene de groază pe autostrada care leagă oraşele Salonic şi Veria. Zeci de maşini s-au transformat în mormane de fiare, după ce tirul condus de cetăţeanul român a lovit în plin coloana care staţiona pe una dintre benzi. Autovehiculele erau oprite din cauza unor lucrări. Mai multe autoturisme au luat foc în urma impactului, iar ceilalţi şoferi din trafic au sărit în ajutorul celor rămaşi captivi în autoturisme.

Autostrada a fost închisă, iar oficialii eleni au deschis o anchetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS