10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFestival Internațional de Carte Transilvania

Festival Internațional de Carte Transilvania

Marți, 7 octombrie, la Cluj Napoca, debutează ediția a doua a Festivalul Internațional de Carte Transilvania, organizat de Asociaţia Culturală EIKON, Editura Eikon şi Primăria Cluj-Napoca. În cadrul festivalului, 7-12 octombrie, vor fi prezente cele mai importante edituri naţionale şi internaţionale, invitaţi de onoare, vor avea loc peste 150 de lansări de carte, întâlniri cu peste 300 de scriitori români şi străini, urmate de sesiuni de autografe şi lecturi publice, recitaluri de poezie, conferinţe, colocvii, spectacole de teatru şi dans, concerte cu peste 20 de artişti, ateliere de scriere creatoare pentru tineri. Festivalul Internaţional de Carte Transilvania va reuni astfel toate laturile artei într-un proiect unic european, contribuind direct la stimularea interesului pentru cultură şi lectură.
Invitați de onoare: scriitorul portughez António Lobo Antunes, nominalizat la Premiului Nobel pentru Literatură, Hanne Ørstavik, prozatoare, cea mai importantă scriitoare norvegiană contemporană, Jean Poncet, poet şi lingvist, traducătorul operei integrale a lui Lucian Blaga în franceză, Emil Chendea, cel mai mare grafician de carte din România înainte de 1989, stabilit în SUA, Vasile Tărâțeanu, scriitor şi ziarist român din Cernăuți (Ucraina), membru al Academiei Române. Din Craiova, sunt invitați: actorul Emil Boroghină, o personalitate a lumii teatrale, și scriitorul Gabriel Coșoveanu, președintele Uniunii Scriitorilor – Filiala Craiova. Nici o editură din Craiova nu este prezentă la acest important festival de carte de la Cluj.
Sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 14.00, sunt prevăzute trei lansări de carte apărute la Editura Eikon din Cluj: „Strigături peste ocean de la Washington la Craiova. Dialoguri despre literatură și artă” de Ion Jianu; „În lumea latină, Jurnal, VIII“ de Marin Sorescu; „Civilizație japoneză de la origini până în epoca clasică“ de Anca Focșeneanu. Invitați: Anca Focșeneanu, Ion Jianu (Gazeta de Sud), Emil Chendea. Participă Nobumitsu Takamatsu, ataşatul cultural al Ambasadei Japoniei in România. Moderator este Valentin Ajder, editor Eikon.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS