14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateControlorii de trafic aerian din Grecia intră în grevă la sfârşitul săptămânii

Controlorii de trafic aerian din Grecia intră în grevă la sfârşitul săptămânii

Controlorii de trafic aerian din Grecia intră în grevă în semn de protest față de o decizie ministerială
Controlorii de trafic aerian din Grecia intră în grevă în semn de protest față de o decizie ministerială

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atenţionează cetăţenii români care se află sau urmează să se deplasează pe teritoriul Greciei asupra faptului că Asociația elenă a controlorilor de trafic aerian (GATCA) a anunțat organizarea unei greve de 48 de ore, în perioada 4-5 octombrie 2014. Membrii asociaţiei protestează astfel împotriva unei decizii ministeriale care prevede accesul Agenției de gestionare a datoriei publice la conturile de cheltuieli ale navigației aeriene.

Până în prezent, GATCA nu a precizat dacă traficul aerian va fi perturbat în această perioadă însă, avertizează MAE, de regulă, greva controlorilor de trafic aerian are ca efect anularea curselor aeriene având ca origine sau destinație aeroporturile de pe teritoriul Republicii Elene.

MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să folosească mijloacele de transport aerian în Grecia ca, înainte de a se deplasa în străinătate, să consulte site-urile de specialitate pentru informaţii actualizate şi să contacteze, în prealabil, companiile aeriene pentru reconfirmarea orarului de zbor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS