5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de craioveni au participat astăzi la Crosul şi Promenada Inimii

Sute de craioveni au participat astăzi la Crosul şi Promenada Inimii

Câteva sute de craioveni de toate vârstele au participat astăzi la Crosul şi Promenada Inimii, eveniment organizat în centrul Băniei. Crosul a avut punctul de start în zona McDonald’s și punctul de sosire în Piața „Mihai Viteazul“. Cel mai tânăr participant la acest eveniment a fost un băiat de patru ani, iar cel mai vârstnic un bărbat de 101 ani. Aceştia doi au primit câte un premiu special realizat de elevi de la Liceul de Artă „Marin Sorescu“.

Cel mai vârstnic participant și cel mai tânăr sportiv au fost premiați

Evenimentul a fost organizat cu prilejul sărbătoririi Zilei Monidale a Inimii, marcată în fiecare an la data de 28 septembrie, cu scopul de a informa populaţia cu privire la principala cauză de deces, şi anume bolile cardiovasculare.

Manifestările dedicate acestei zile vor continua la ora 13:00, cu spectacolul „Anotimpurile Inimii“, în sala Operei Române, iar în același timp în foaierul instituţiei va fi organizată o expoziție de artă cu sprijinul elevilor de la Liceul „Marin Sorescu” și al studenților de la UMF Craiova.

Evenimentul este organizat de Asociația de Sprijinire a Cardiologiei din Oltenia și Rotary Craiova, în parteneriat cu Primăria Craiova, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, Direcția de Sănătate Publică, Fundația Română a Inimii, Societatea Studenților Mediciniști din Craiova, Liceul de Artă „Marin Sorescu”, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, CSM Craiova, CS Universitatea Craiova și LPS „Petrache Trișcu” Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS