24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBursa locurilor de muncă pentru deținuți

Bursa locurilor de muncă pentru deținuți

Penitenciarul Craiova organizează mâine o bursă a locurilor de muncă inedită, dedicată persoanelor private de libertate care mai au puțin timp până ce vor fi libere și care au avut un comportament decent în regimul penitenciarelor craiovene. Evenimentul va avea loc în cadrul Penitenciarului Craiova, str. Vasile Alecsandri, nr. 89, începând cu ora 11.00, iar cererea de angajare va veni de la zeci de persoane private de libertate, „custodiate de Penitenciarul Craiova, Penitenciarul Pelendava și Centrul de Detenție Craiova, care au avut un comportament corespunzător și care se apropie de liberarea condiționată“.
„Obiectivele acestei acțiuni sunt sensibilizarea angajatorilor privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile, precum și oferirea unei oportunități pentru fiecare dintre participanți de a deveni un potențial anagajat după punerea în libertate“, se arată într-o adresă a organizatorilor transmisă firmelor doljene, prin intermediul Camerei de Comerț și Industrie Dolj.

Ce firme ar angaja foști deținuți

Penitenciarele intențio-nează ca printr-o astfel de bursă a locurilor de muncă inedită să existe mai mulți angajatori care să dea o șansă persoanelor care au fost private de libertate să se integreze în societate după ce ies din regimul de detenție și să își găsească un loc de muncă. Din practică, unele firme nu ar dori să angajeze pe anumite posturi persoane care au fost private de libertate. „De obicei, angajatorii nu sunt foarte receptivi să angajeze persoane care au fost deținute, dar sperăm ca de această dată să fie altfel și să existe mulți dintre cei care au avut un comportament decent care își vor găsi un loc de muncă după ce ies din penitenciar. Suntem încă în proces de selecție a celor care se încadrează să participe la această bursă a locurilor de muncă, dintre cei custodiați de noi, și sperăm să fie 50-60 de persoane dornice de angajare și cât mai multe firme“, a declarat, pentru GdS, comisarul Raluca Tîrcu, director adjunct al Penitenciarului Craiova.

Sunt așteptați angajatori din domeniul construcțiilor

Bursa locurilor de muncă pentru deținuți se adresează segmentului construcțiilor, în sensul că au fost invitate multe firme din acest domeniu de activitate și din cele conexe, care au posturi libere și doresc să angajeze din rândul celor care vor fi în curând puși în libertate, să se întâlnească, la penitenciar, cu potențiala forță de muncă de acolo. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS