12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUCB a rămas fără rector

UCB a rămas fără rector

Rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu Jiu, Moise Bojincă, şi-a dat demisia din funcţie. Motivul este legat de neîndeplinirea unor indicatori din planul de management. Senatul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ a decis prelungirea mandatului fostului rector Moise Bojincă, până la organizarea de alegeri. Mandatul lui Moise Bojincă expira oricum pe 26 septembrie, însă acesta a decis să demisioneze înainte de data respectivă. Odată cu Bojincă şi-au prezentat demisiile şi prorectorii Liviu Cârţână şi Mihai Cruceru.
„Rectorul a demisionat şi, în baza demisiei lui, au plecat şi prorectorii. Constatând că nu se poate lăsa universitatea fără un reprezentant, am decis să prelungim termenul pentru rectorul Bojincă. El nu şi-a onorat multe dintre clauzele incluse în contractul managerial pe care îl are încheiat cu Senatul Universităţii, contract care îi expiră, de altfel, pe 26 septembrie. Văzând că nu au lucrat mai nimic, am considerat că rectorul trebuie să mai rămână să rezolve din probleme. Prin urmare, i-am prelungit termenul, de pe 26 septembrie până pe 26 octombrie. Practic, rectorul nu şi-a onorat contractul managerial pe care îl are cu Senatul universităţii, contract care expiră la 26 septembrie“, a declarat Adrian Gorun, preşedintele Senatului Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.
De asemenea, Ştefan Ghimişi a fost numit prorector al Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu. Unul din principalele argumente pentru care s-a ajuns la demisia lui Moise Bojincă se referă în principal la scăderea numărului de studenţi la aproape toate specializările pe care le oferă instituţia de învăţământ superior din Târgu Jiu. Este vorba de aproape 900 de studenţi. Reprezentanţii Universităţii „Constantin Brâncuşi“ speră însă ca până la 1 octombrie să ocupe toate locurile bugetate şi nebugetate pentru anul universitar 2014 – 2015.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS