17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal pe cornul și laptele elevilor în Mehedinți

Scandal pe cornul și laptele elevilor în Mehedinți

Elevii din unităţile de învăţământ din judeţul Mehedinţi nu vor primi laptele şi cornul de la începutul acestui an şcolar.
Motivul sunt disputele dintre Consiliul Judeţean și Inspectoratul Şcolar Județean Mehedinţi, care se acuză reciproc de întârzierea organizării licitației care să stabilească firmele ce urma să distribuie produsele în școli.
Consiliul Judeţean susţine că Inspectoratul Şcolar a trimis listele cu numărul elevilor beneficiari abia pe 15 august. „Motivaţia este că numărul de elevi pentru anul şcolar 2014-2015 n-a putut fi determinat de Inspectoratul Şcolar decât la data de 15 august. În aceste condiţii, având în vedere suma de la licitaţie, nu putem merge pe procedura cerere de ofertă, ci trebuie să așteptăm 45 de zile până vom deschide ofertele. Licitaţia va avea loc pe 29 septembrie. Încercăm ca, pe perioada 15 – 30 septembrie să facem o procedură de negociere fără publicarea unui anunţ. Dacă procedura nu va avea loc, vom distribui lapte şi corn după finalizarea procedurii de licitaţie“, a declarat Lucian Bosoancă, consilier juridic în cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi.
Pe de altă parte, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi a susţinut printr-un comunicat de presă că a primit solicitarea trimiterii listelor cu evidenţa elevilor pe 18 iulie 2014 şi că „datele au fost transmise prompt, în termenul prevăzut, pe data de 21.07.2014“ şi că „eventualele nereguli sau întârzieri în desfăşurarea acestui program nu au drept cauză activitatea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi“.
În judeţul Mehedinţi, sunt peste 25.000 de elevi care ar trebui să primească zilnic, lapte şi corn,  în anul şcolar 2014 – 2015. Valoarea contractului depăşeşte patru milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS