17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOltenia prinde aripi și către Turcia

Oltenia prinde aripi și către Turcia

Consiliul Județean Dolj a anunțat că, începând cu vara anului viitor, de pe Aeroportul Craiova va fi operată o nouă cursă internațională, de data aceasta către Antalya. Compania aeriană care se va ocupa de acest zbor este Pegasus Airlines, care a semnat un contract de operare cu agenția de turism Paralela 45, iar zborul va fi efectuat cu o aeronavă Boeing 737-800, cu o capacitate de 180 de locuri.
Oltenii – și nu numai – vor putea zbura, din vara anului viitor, către Turcia, direct din Craiova. Anunțul a fost făcut ieri de către Consiliul Județean Dolj, care a informat că această cursă va dura tot sezonul estival.

„Dacă până acum am reuşit să asigurăm legături rapide cu o serie de metropole din inima Uniunii Europene, de anul viitor ne îndreptăm către o puternică şi importantă destinaţie turistică, către care vom avea zboruri pe durata sezonului estival: Antalya. Este cunoscut faptul că, de-a lungul timpului, ne-am așezat la masa discuțiilor cu mai mulți operatori de profil, avansându-le propunerea de a studia posibilitatea inițierii unor curse aeriene către locuri de petrecere a vacanțelor pentru care există un interes crescut în rândul oltenilor. (…) Avantajul cursei aeriene către Antalya este dublat de faptul că aceasta va fi asigurată tot de o companie low-cost, astfel încât avem motive să credem că tarifele practicate vor fi, în general, accesibile pentru cei care și-au planificat un sejur peste hotare. Acest eveniment conturează premisele unei evoluții viitoare a aeroportului, din cel puțin două puncte de vedere. În primul rând, un operator important, precum Pegasus Airlines, are șansa de a constata în mod direct condițiile bune pe care le găsește la Craiova, ceea ce ar putea determina lansarea unor noi rute, iar în al doilea rând, agențiile de turism au o dovadă în plus că suntem un partener de încredere, care rămâne deschis oricăror colaborări în beneficiul oltenilor“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

O cursă pe săptămână, între 9 iunie și 22 septembrie

Deschiderea rutei a fost posibilă ca urmare a parafării unui contract de operare între agenția de turism Paralela 45 și compania turcă low-cost Pegasus Airlines. „Noi nu am negociat cu compania, ci doar cu operatorii de turism. Aceștia au cerut oferte de preț și au discutat cu toate companiile turcești. În final, Pegasus Airlines a fost cea care s-a arătat dornică să efectueze acest zbor. Va fi o cursă pe săptămână, începând de pe 9 iunie și până pe 22 septembrie. Zborul se va efectura cu un avion Boeing 737-800 cu 180 de locuri. Operatorul de turism va vinde, în principal, bilete de sejur, în care este inclusă și cazarea, dar nu va fi o problemă dacă cineva își cumpără doar transportul până la destinație“, a explicat Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Craiova. Acesta a menționat că numărul de aterizări sau decolări de pe Aeroportul Craiova, în primele opt luni ale anului, a depășit 2.200, explicând că și acesta este un lucru care reflectă îmbunătățirea activității.

Informațiile despre costuri, în curând

În ceea ce privește costurile unui bilet, directorul Agenției Paralela 45 Craiova, Irina Floricel, a explicat că nu poate oferi, momentan, nici o informație legată de preț. „Oferta este încă în lucru și așteptăm datele finale, pentru a oferi informația corectă. A fost destul de anevoioasă găsirea unei companii aeriene. Noi am încercat încă de anul trecut să negociem cu compania Blue Air, dar, din păcate, nu au putut să ne ofere un charter“, a declarat Irina Floricel.
Odată cu rutele nou-lansate în luna iulie, respectiv către Barcelona, Roma, Dortmund și Bologna, pe Aeroportul Craiova s-a înregistrat și un maxim istoric pentru Aeroportul Craiova: într-o singură lună s-au înregistrat aproximativ 23.000 de călători, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din numărul total de pasageri pentru anul 2013. Spre exemplu, într-o lună, ruta Craiova-Dortmund și retur a însumat peste 5.100 de călători, iar de la și către Roma au zburat peste 4.000 de persoane.

Despre Pegasus Airlines, pe scurt 

Pegasus Airlines are sediul în Halkali – Istanbul și zboară spre mai multe destinații europene, având și 16 rute interne în întreaga Turcie. Creată acum 20 de ani, Pegasus susține că este compania aeriană privată cea mai prosperă din Turcia. Ea are 54 de aeronave, dintre care 47 aparțin Pegasus (43 de Boeing-uri 737-800 și patru Airbus-uri 320-214), șase Izair (Airbus 320-214) și una Air Manas (Boeing 737-400). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS