16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Proiectil de artilerie, descoperit în adăpostul unor animale

Mehedinţi: Proiectil de artilerie, descoperit în adăpostul unor animale

Echipa pirotehnică a ISU „Drobeta” a intervenit, azi, în localitatea Izvorul Frumos pentru asanarea unui element de muniţie rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, transmite Adevarul. Proiectilul de artilerie, cu calibru de 100 mm, a fost descoperit în adăpostul unor animale.

Echipa de pirotehnicieni a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a fost solicitată, astăzi, să intervină în gospodăria unei familii din localitatea Izvorul Frumos, comuna Burila Mare, unde proprietarul descoperise în adăpostul de animale un element de muniţie neexplodat.

Pirotehnicienii ISU „Drobeta” au constatat că este vorba de „un proiectil de artilerie, calibru 100 mm, rămas neexplodat din perioada conflictelor militare”, a precizat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.
Proiectilul găsit a fost transportat şi depozitat în siguranţă în depozitul de muniţie al inspectoratului până la momentul în care va fi distrus.

De la începutul anului, în judeţul Mehedinţi au mai fost descoperite alte patru elemente de muniţie, rămase neexplodate din timpul conflictelor armate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS