24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolițista care și-a înjunghiat șeful va fi rejudecată

Polițista care și-a înjunghiat șeful va fi rejudecată

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât ca dosarul în care agenta Melania Renghea, din cadrul Secţiei Rurale Brâncoveni, Olt, este acuzată că și-a înjunghiat șeful, să fie rejudecat de Tribunalul Olt – instanța care a condamnat-o la trei ani și jumătate de închisoare pentru tentativă de omor.

În urmă cu mai bine de un an, la începutul lunii iulie 2013, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova dispuneau trimiterea în judecată pentru comiterea de tentativă de omor calificat a poliţistei Melania Renghea, agent principal în cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Brâncoveni. Anchetatorii au reţinut că, pe 26 decembrie 2012, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, agenta Melania Renghea s-a dus cu maşina în localitatea Morunglav, acasă la comisarul-şef Gheorghe Barbu, pe atunci şeful Secţiei 1 Poliţie Rurală Bobiceşti, Olt, care îi fusese şef pe când femeia era agentă la Bobiceşti. Potrivit procurorilor, comisarul Barbu a urcat pe locul din dreapta al autoturismului, iar Melania Renghea a pornit şi a mers aproximativ 40 de metri, apoi a oprit ca urmare a insistenţelor polițistului. În timp ce erau în maşina oprită, Renghea i-a reproșat lui Barbu că din cauza lui are probleme la actualul loc de muncă (Postul de Poliţie Brâncoveni – n.r.), pentru că făcuse afirmaţii denigratoare la adresa sa în discuţiile cu actualul ei şef.
În timpul discuției, agenta Melania Renghea a scos un cuțit și l-a înjunghiat pe fostul şef în abdomen şi l-a rănit la genunchiul stâng. În altercaţia dintre cei doi poliţişti, Barbu a fost muşcat de omoplatul stâng, iar în încercarea de a o dezarma de cuţit, cei doi şi-au produs reciproc leziuni prin zgâriere. Ulterior, Melania Renghea l-a sunat pe soţul său şi i-a povestit că Barbu ar fi încercat să o omoare şi a ripostat, iar în faţa anchetatorilor a susţinut că a fost supusă unor abuzuri sexuale atât de către Barbu, cât şi de alţi ofiţeri de poliţie din cadrul IPJ Dolj, ori procurori şi avocaţi. Cu două zile înainte de acest incident, poliţista depusese la DIICOT Craiova o plângere penală „prin care arată faptul că în perioada septembrie 2011 – iunie 2012, a fost constrânsă fizic şi moral de comisarul-şef de poliţie Barbu Gheorghe să întreţină raporturi sexuale, atât cu el, cât şi cu alţi poliţişti din diverse structuri ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt“, au precizat anchetatorii. De asemenea, femeia a susţinut că a întreţinut raporturi sexuale cu Barbu fiind convinsă că astfel va rămâne pe postul din cadrul Poliţiei Rurale Bobiceşti. În urma cercetărilor, procurorii au stabilit însă că aceste fapte… nu au existat.

Dosarul va fi rejudecat de judecătorii olteni

Pe 8 mai 2014, judecătorii de la Tribunalul Olt au hotărât să o condamne pe poliţista Melania Renghea la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. În plus, instanţa a obligat-o pe inculpată să-i achite comisarului Barbu 5.000 de lei drept daune materiale şi 20.000 de lei daune morale. De asemenea, Melania Renghea a fost obligată să plătească Spitalului de Urgenţă Slatina suma de 2.981 de lei, dar și suma de 10.000 de lei drept cheltuieli de judecată. Hotărârea Tribunalului Olt a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova, iar joi instanța a hotărât ca judecătorii de la Tribunalul Olt să judece din nou acest dosar.
Întrebați care a fost motivul pentru care instanța a trimis cauza spre rejudecare, reprezentanții Curții de Apel Craiova au precizat pentru GdS că acesta va fi comunicat abia după ce completul de judecată își va motiva hotărârea din 4 septembrie. Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, agenta Melania Renghea a fost pusă la dispoziţia şefului inspectoratului după incidentul din decembrie 2012, iar în prezent este în concediu de creştere a copilului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS