21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncepe procesul dr. Găman, șeful Clinicii de Hematologie

Începe procesul dr. Găman, șeful Clinicii de Hematologie

Tribunalul Dolj a dispus ieri începerea judecării profesorului universitar dr. Dragoș Gabriel Găman, acuzat că a cerut o șpagă de 1.000 de euro pentru a „aranja“ pensionarea pe caz de boală a unei femei. Instanța a respins toate cererile şi excepţiile formulate de avocatul inculpatului, care va fi judecat pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență și una de dare de mită.
În octombrie, anul trecut, medicul Dragoș Gabriel Găman, șeful Clinicii de Hematologie a Spitalului „Filantropia“ Craiova, a fost contactat de o femeie din comuna Giubega, care voia să-și pensioneze mama pe caz de boală. Potrivit anchetatorilor, medicul Găman i-a cerut femeii 500 de euro pentru a o ajuta, apoi a hotărât să dubleze suma.
„Pe 28.04.2014, cu ocazia externării martorei (mama denunțătoarei – n.r.), inculpatul Găman Gabriel Dragoș a discutat cu denunțătoarea despre ultimul referat pe care trebuia să-l întocmească pentru dosarul de pensionare, ocazie cu care acesta a spus că va merge personal la dr. Tănasie Marina (medic-șef în cadrul Casei Județene de Pensii Dolj, specialist în expertiza capacității muncii), întrucât în lipsa intervenției sale există riscul ca dosarul de pensionare să fie respins. Totodată, inculpatul i-a solicitat suma de 500 de euro, spunând că personal va lua legătura cu martora Tănasie Marina pentru a încerca să o determine pe aceasta să accepte pensionarea martorei“, au precizat procurorii doljeni.
În aceeași zi, femeia i-a dat dr. Găman cei 500 de euro, apoi inculpatul a întocmit dosarul pentru pensionare, iar printre actele medicale a „strecurat“ suma de 200 de lei, „cu intenția de a o oferi medicului specialist în expertiza capacității muncii din cadrul CJP Dolj pentru a-l determina să soluționeze favorabil pensionarea. Inculpatul nu a adus la cunoștința denunțătoarei despre introducerea sumei de 200 de lei printre actele dosarului medical“, au mai reținut anchetatorii.
Ulterior, medicul a cerut 500 de euro, iar femeia a hotărât să-l denunțe. Pe 19 iunie, dr. Găman a fost prins în flagrant, după ce primise cei 500 de euro de la denunțătoare. La jumătatea lunii iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus trimiterea în judecată a inculpatului, care este arestat la domiciliu, iar, ieri, Tribunalul Dolj a analizat și respins toate cererile și excepțiile formulate de avocatul lui Găman. Instanța a constatat legalitatea sesizării cu rechizitoriul nr. 364/P/2014 din 14 iulie 2014 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj și a dispus „începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Găman Gabriel Dragoş“.

Verificarea măsurii preventive

Următorul termen a fost fixat de instanță pentru miercuri, 3 septembrie, când se ia în discuție verificarea măsurii preventive a arestului la domiciliu dispusă față de inculpat.
Pe 20 iunie, procurorii au cerut arestarea preventivă a medicului Găman, însă Tribunalul Dolj a dispus arestarea la domiciliu a inculpatului, măsură care a fost prelungită pe 16 iulie. Ulterior, pe 14 august, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât că inculpatul poate să-și părăsească domiciliul de luni până vineri, între orele 8.00 – 15.00, pentru a se prezenta la locul de muncă de la Clinica de Hematologie din cadrul Spitalului Clinic „Filantropia“ Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS