24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Proiect pentru prevenirea consumului de droguri

Craiova: Proiect pentru prevenirea consumului de droguri

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj, structură a Agenţiei Naţionale Antidrog, a iniţiat şi derulează în parteneriat cu Asociaţia Europrotector România proiectul local „Adoptarea unui stil de viaţă sănătos în spaţii recreaţionale din Craiova”.
Proiectul urmăreşte realizarea unor activităţi interactive de informare şi conştientizare cu privire la efectele în plan fizic şi psihic dar şi consecinţele în plan social ale consumului de droguri şi SNPP (etnobotanice), în vederea neînceperii sau întârzierii debutului în consum, adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi identificarea de alternative la consum.
Grupul ţintă al proiectului îl constituie adolescenţii, tinerii şi adulţii aflaţi în două parcuri şi la patru terase din municipiul Craiova, iar activităţile se desfăşoară împreună cu voluntarii elevi ai CPECA Dolj.
Până în prezent s-au organizat şi desfăşurat 3 activităţi în Parcul „Nicolae Romanescu” şi la 3 terase din zonă, în care au fost implicaţi 8 elevi voluntari. Aceştia au distribuit pliante informative realizate în colaborare cu Asociaţia Europrotector şi au purtat discuţii cu beneficiarii proiectului, respectiv 148 de adulţi şi 182 de adolescenţi şi tineri.
Până la finalul lunii noiembrie a acestui an vor mai avea loc 5 astfel de întâlniri.

Proiectul se încadrează în Strategia Naţională Antidrog şi corespunde Planului naţional de acţiune 2013-2016 pentru prevenirea consumului de droguri în comunitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS