14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBaronul Duicu rămâne în pușcărie

Baronul Duicu rămâne în pușcărie

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiției au hotărât vineri să respingă contestațiile formulate de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu, de comisarul-șef Ștefan Ponea, fostul șef al IPJ Mehedinți, dar și de Constantin Popescu, șeful PSD Orșova, arestați preventiv într-un dosar de corupție. Astfel, cei trei inculpați vor fi judecați în continuare în stare de arest preventiv pentru faptele comise.
La sfârșitul lunii iulie, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a lui Adrian Duicu și a altor nouă inculpați, printre care se numără fostul șef al IPJ Mehedinți, Ștefan Ponea, dar și președinta CAS Mehedinți, Elisabeta Rolea, și directoarea Spitalului de Urgență Mehedinți, Doina Burugă.
Printre acuzațiile aduse celor zece inculpați se numără cumpărarea de influență, darea și luarea de mită, traficul de influență, primirea de foloase necuvenite ori falsul în înscrisuri sub semnătură privată. Pe scurt, baronul de Mehedinți este acuzat că şi-ar fi folosit influenţa pentru ca două terenuri din Orşova să ajungă la familia comisarului-șef Ştefan Ponea, în schimb, şeful IPJ Mehedinţi urmând să-l scape pe Duicu de un proces cu Agenţia Naţională de Integritate. De asemenea, acelaşi Adrian Duicu este acuzat că şi-ar fi folosit influenţa pentru a-i obţine un post de conducere lui Ponea, dar și soției acestuia, procurora Elisabeta Ponea de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Al treilea inculpat din acest dosar, arestat preventiv pe 4 aprilie împreună cu Ponea și Duicu, Constantin Popescu, șeful PSD Orșova, este cel care ar fi influenţat cei 11 membri ai Consiliului Local Orşova pentru a da cele două terenuri familiei Ponea. De asemenea, procurorii anticorupție au reținut că Duicu a făcut „afaceri“ asemănătoare cu conducerea CAS Mehedinți, cu cea a Spitalului de Urgență Mehedinți, în același dosar de corupție fiind deferiți justiției și avocatul Damian Stănoiu, Daniela Popescu, director executiv în cadrul CJ Mehedinți, o consilieră a CAS Mehedinți, dar și un realizator TV. După trimiterea în judecată, pe 22 august, Curtea de Apel București a hotărât să mențină arestul preventiv al celor trei inculpați, Duicu, Ponea și Popescu, dar și să respingă cererile acestora de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.
Avocații celor trei arestați au contestat hotărârea judecătorilor de la Curtea de Apel București, iar, vineri, Curtea Supremă le-a respins contestațiile. Astfel, Duicu, Ponea și Popescu vor fi judecați în continuare în stare de arest preventiv în dosarul de corupție care se află pe rolul Curții de Apel București.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS