17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCrescătorie de păsări în podul blocului

Crescătorie de păsări în podul blocului

http://www.youtube.com/watch?v=YEUCokfFueI

Familia fostului primar al comunei Gogoşu din Mehedinţi, Gheorghe Haneş, a transformat podul blocului în care locuieşte atât ea, cât şi angajaţii primăriei şi ai şcolii din comună, în crescătorie de păsări şi depozit de piei de animale. „Locuiesc în bloc din 2008, dar nu am ştiut. Se simţea miros pe scară, dar nu am crezut vreodată. Am văzut că sunt şi piei de animale. Este o adevărată infecţie“, a spus un locatar al blocului.
Puielniţa de pe bloc era ţinută sub cheie, uşa fiind închisă cu un lacăt. Locatarii au tot auzit cocoşi cântând şi au simţit miros greu, dar nici prin gând nu le-a trecut că acestea vin din podul blocului.
„Am auzit că sunt nişte coteţe de pui în pod, dar nu m-am urcat să văd. Nu mi se pare normal… Lumea spune că sunt ale fostului primar, domnul Haneş“, a spus un locatar al blocului.
Ieri, împreună cu poliţia din comună, dar şi cu câţiva angajaţi de la primărie, au spart lacătul de la intrarea în pod şi au descoperit că pe toată suprafaţa de câţiva metri pătraţi erau numai păsări.
Printre zecile de păsări și porumbei, oamenii au găsit puse la uscat piei de animale, dar şi rufe spălate, iar la loc de cinste stăteau saci cu dejecţiile păsărilor, precum şi cuibarele pentru ouat.
„Locuiesc aici de un an şi am aflat că de ceva timp în podul blocului se cresc păsări. Sunt şi saci cu mâncare, cu dejecţii de la păsări, piei de animale, rufe puse la uscat. De fapt, cred că podul de la început a fost proiectat ca o crescătorie pentru că este compartimentat pe coteţe, sunt şi cuibare. Se pare că păsările sunt ale domnului Haneş, fostul primar al comunei. Hainele puse la uscat chiar le recunosc, sunt ale doamnei Angelica, soţia fostului primar, vecina mea. Dimineaţa cocoşii cântau, am simţit miros urât, dar nu credeam că vine din pod, am spălat scara, am dezinfectat“, a spus o altă locatară a blocului. Sesizată de oameni, poliţia a bătut la uşa fostului primar. Soţia acestuia a recunoscut că păsările le aparțin şi a spus că le vor lua de acolo cât mai curând. „Am nişte pui, dar o să îi duc în altă parte, am mai dus şi trebuie să mai duc din ei. Sunt câţiva puişori acolo, dar o să-i iau. Porumbeii sunt de mult“, a spus Angelica Haneş.
Gheorghe Haneş este primarul care a dat ordin să fie sculptat în mărime naturală ca sfânt pe uşa bisericii, atunci când aceasta a fost renovată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS