6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFulgerul a lăsat un sat fără apă

Fulgerul a lăsat un sat fără apă

De aproape o lună, localnicii satului Dumbrava din judeţul Mehedinţi sunt nevoiţi să ia apă de la zeci de kilometri pentru că reţeaua de apă nu mai funcţionează. În urma ploilor de la sfârşitul lunii iulie, un fulger a lovit transformatorul electric al reţelei de apă. Sătenii sunt supărați și pentru faptul că primăria le-a cerut bani pentru repararea sau înlocuirea transformatorului.
„Parcă ar fi vina noastră! De unde să dăm noi bani? Eu cred că primăria ar trebui să aibă fonduri pentru cazuri din astea, nu să ceară oamenilor, că şi aşa plătim o grămadă de taxe şi nu ne alegem cu nimic. De unde să dau, pentru că am o pensie amărâtă de 350 de lei?!“, a spus o bătrână din Dumbrava.
Majoritatea localnicilor sunt persoane în vârstă şi spun că le este foarte greu să aducă apă de la câţiva kilometri.
„Aducem apa din vale cu căruţele. Ne rugăm de oameni să ne aducă. Punem în butoaie ca să ne ajungă mai multe zile. Ne-am întors la obiceiurile de acum 20 de ani. Eu am 13 operaţii şi trei preinfarcte, cum să mă duc după apă?! Ne-au cerut 100 de lei de persoană ca să repare. De unde să dau, că eu trăiesc o lună cu 100 de lei!“, a spus altă bătrână din sat.
Reprezentanţii Primăriei Dumbrava recunosc că au cerut bani localnicilor pentru repararea transformatorului pentru că nu sunt fonduri la bugetul local, însă spun că, dacă sătenii nu se vor mobiliza, vor solicita sprijin de la consiliul judeţean.
„Trebuie reparat, iar preţul pe care îl încasăm noi pentru apa distribuită populaţiei nu acoperă şi acea reparaţie. Sistemul este în gestiunea populaţiei până la urmă. Noi sperăm că oamenii vor înţelege că nici noi nu putem să facem totul, dar, dacă nu se vor strânge bani, cu întârziere, dar o să aşteptăm sprijin de la consiliul judeţean“, a declarat Virgil Vasilescu, viceprimarul comunei Dumbrava.
Suma necesară pentru repararea transformatorului se ridică la 1.500 de euro, dar în cazul în care nu se mai poate repara, înlocuirea acestuia ar costa şi mult mai mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS