12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Ziua Marinei, sărbătorită la Severin

Mehedinţi: Ziua Marinei, sărbătorită la Severin

Pregătirile pentru Ziua Marinei sunt pe ultima sută de metri în Portul din Drobeta Turnu Severin, iar organizatorii se asigură că totul merge conform planului. Ziua de mâine va fi una  plină de evenimente, iar pe platoul din faţa portului din Severin sunt aşteptaţi peste 300 de oameni.

 Autorităţile portuare din Drobeta Turnu Severin, dar şi poliţiştii de frontieră severineni fac ultimele pregătiri pentru Ziua Marinei şi pregătesc competiţii precum: puntea suspinelor, întrecerea la înot sau capturarea raţelor pe Dunăre.
Manifestările vor începe la ora 9.00 cu intonarea imnului de stat şi discursul oficialităţilor locale. Apoi, va urma o slujbă religioasă susţinută de un sobor de preoţi şi depunerea de coroane la Monumentul eroilor marinari din port din partea autorităţilor şi instituţiilor locale.
Ziua Marinei va fi sărbătorită  şi la Orşova, pe Insula Pescăruş. Potrivit organizatorilor, manifestările vor începe cu o slujbă de pomenire, aruncarea jerbei de flori, după care vor avea loc jocurile marinăreşti (purceluşul suspendat, nunta cu bucluc, raţele fiţoase).


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS