3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Daniel Constantin evaluează situaţia agriculturii din judeţ

Mehedinţi: Daniel Constantin evaluează situaţia agriculturii din judeţ

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin va efectua pe data de 22 august, o vizită de lucru în judeţul Mehedinţi, unde va sta de vorbă cu fermierii mehedinţeni, dar va evalua şi situaţia culturilor distruse în urma ploilor din ultima perioadă.

Pe parcursul vizitei, Daniel Constantin va participa la o întâlnire cu fermierii mehedinţeni la Casa Tineretului din Drobeta Turnu Severin, unde se vor discuta problemele pe care fermierii le întâmpină şi se va încerca găsirea unor soluţii.
În urmă cu câteva zile, Ministerul Agriculturii a trimis o adresă către toate Direcţiile Agricole din ţară în care a cerut evaluarea pagubelor produse de vremea nefavorabilă în agricultură. Aceeaşi solicitare au făcut-o cu mult înainte şi asociaţiile agricole, numai că răspunsurile nu au venit din teritoriu. Până acum doar şase primării au evaluat pagubele iar termenul limită este data de miercuri, 13 august.

În Mehedinţi, cea mai afectată zonă este cea de sud, unde grindina, ploile şi furtunile au afectate o bună parte din grâne şi floarea soarelui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS