13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSuspiciune de infectare cu virusul Ebola în România

Suspiciune de infectare cu virusul Ebola în România

Un bărbat de 51 de ani este suspectat că ar fi infectat cu virusul Ebola, transmite Realitatea TV. Bărbatul, care s-a întors recent din Nigeria, unde a lucrat, s-a prezentat astăzi la Spitalul de Boli infecțioase din Pitești cu simptome asociate febrei hemoragice Ebola. Pacientul urmează să fie transferat la Institutul „Matei Balş” din București.

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul de la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş”, a declarat pentru gandul.info că bărbatul nu a ajuns încă la spital şi că analizele pentru Ebola vor fi trimise la un laborator din Germania. „Singurul laborator pentru depistarea Ebola în Europa este la Frankfurt. Rezultatul analizelor nu este dat mai devreme de 72 de ore”, a explicat Streinu Cercel.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva acestei boli.

Potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), epidemia de Ebola a provocat moartea a 932 de persoane în Africa. „Epidemia de Ebola a fost declarată urgenţă medicală internaţională”, au precizat reprezentanţii OMS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS