11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMadeira, cea mai frumoasă insulă din Europa

Madeira, cea mai frumoasă insulă din Europa

Insula Madeira a fost recent desemnată, pentru al doilea an consecutiv, cea mai frumoasă insulă din Europa de către World Travel Awards.
Madeira, teritoriu portughez, este un arhipelag de mici insule situate în Oceanul Atlantic, la aproximativ 580 de kilometri de coasta africană. Madeira, Porto Santo şi Desertas sunt cele trei insule care alcătuiesc arhipelagul. Aici se poate ajunge cu avionul sau cu feribotul, potrivit businessinsider.com.
Bazinele naturale săpate în roca vulcanică, stâncile uimitoare ce străjuiesc oceanul şi oraşele încântătoare sunt ingredientele care fac din Madeira cea mai frumoasă insulă din Europa.
Temperaturile medii în Madeira variază între 22 de grade Celsius vara şi 16 grade Celsius iarna, atmosfera creată astfel fiind cea a unei zile de primăvară.
Piscinele naturale săpate de apă în roca vulcanică sunt pretutindeni. Cele mai spectaculoase sunt bazinele din Porto Monitz, care par a se pierde în apele oceanului.
Arhitectura oraşului Funchal, cel mai mare din Madeira, este uimitoare, cu biserici vechi şi pieţe pline de culoare şi prospeţime.
În oraş a avut loc şi cel mai mare foc de artificii, înregistrat oficial în Cartea Recordurilor. Carnavalul de la Madeira este una dintre cele mai mari petreceri stradale din Europa şi are loc în fiecare an, în vinerea de dinaintea postului Paştelui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS