10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDan Voiculescu va afla vineri sentința în dosarul ICA

Dan Voiculescu va afla vineri sentința în dosarul ICA

Dan Voiculescu va afla vineri sentința în dosarul ICA, au decis, joi, magistrații Curții de Apel București, relatează B1 TV.
La pronunțarea sentinței pot fi prezenți și inculpații. În cazul unei condamnări cu executare ei vor fi nevoiți să se prezinte la arestul poliției.
În cazul în care avocații vor aduce noi elemnte în conluziile scrise ce trebuie dezbătute, magistrații ar putea da un nou termen.

„Concluziile conțin evident și elemente noi. Cerem și repunerea cauzei pe rol pe aspecte care nu au fost dezbătute pentru că au apărut ulterior”, a afirmat avocatul Gheorghiță Mateuț pentru B1 TV.
Marţi, la ultimul termen al procesului, Dan Voiculescu a susţinut că rechizitoriul dosarului ICA este „incorect” şi „bazat pe falsuri, nu pe probe” şi că întreaga urmărire penală s-a făcut în lipsa sa pentru că timp de un an şi trei luni a fost „vânat” de procurori, fără a fi chemat la DNA.

Gheorghe Mencinicopschi a spus că nu vrea ca familia sa să ajungă în stradă, Corneliu Popa a rugat instanţa să ţină cont că are o fetiţă cu probleme de sănătate, iar Sorin Pantiş a susţinut că în dosarul ICA nu există prejudiciu, în ultimul cuvânt dat inculpaţilor în dosarul ICA

Avocaţii inculpaţilor din dosarul ICA au cerut, marţi, în pledoariile finale, achitarea clienţilor lor, pe motiv că aceştia sunt nevinovaţi. În cadrul pledoariilor finale, apărătorii au cerut şi ridicarea sechestrului asigurator pus în cazul mai multor inculpaţi.

La acelaşi termen, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a prezentat concluziile finale în dosarul ICA, cerând magistraţilor de la CAB să respingă apelul inculpaţilor, cererea de schimbare a încadrării juridice din spălare de bani în tăinuire şi contestaţia fiicelor lui Voiculescu privind sechestrul asigurator.

Pe de altă parte, şi DNA a cerut schimbarea încadrării juridice a faptelor judecate, din art. 29 lit. c în art. 29 lit. b şi c din Legea 656/2002 republicată în 2012 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS