24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFocuri de armă la frontiera cu Republica Moldova

Focuri de armă la frontiera cu Republica Moldova

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au reţinut o persoană care încerca să introducă ilegal în ţară, peste râul Prut, peste 5.000 pachete cu ţigări de contrabandă. Pentru reţinerea bărbatului, care nu s-a supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au făcut uz de armă, trăgând şapte focuri în plan vertical.

O patrulă a poliţiei de frontieră Iaşi a observat pe direcţia localităţii de frontieră Moreni un grup de persoane ce se deplasa dinspre râul Prut către interior, transportând în spate colete voluminoase.
Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somaţiilor legale, încercând să fugă în vegetaţia din zonă.
Deoarece bărbaţii nu s-au supus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase şapte focuri de armă în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

În urma acţiunii a fost reţinută o persoană, un bărbat de 30 ani, care a declarat că a trecut coletele din R. Moldova în România, peste râul Prut, cu ajutorul unei frânghii.
În cele trei colete descoperite erau 5.119 pachete ţigări marca „Plugarul”, în valoare de aproximativ 56.000 de lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.
Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS