12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate116 persoane puse sub supraveghere judiciară în ultima săptămână

116 persoane puse sub supraveghere judiciară în ultima săptămână

La nivel naţional au fost dispuse, în perioada 26 iulie – 1 august, măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 116 persoane, potrivit Poliţiei Române. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 9 persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, precum şi faţă de 107 persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În ultima săptămână, la nivel naţional au fost înregistrate 49 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Astfel, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită, în 17 cazuri, cu măsura condamnării cu executare, iar în 16 cazuri cu măsura arestării preventive.

De asemenea, în 6 cazuri a fost înlocuită măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, iar în 7 cazuri, cu măsura condamnării cu executare.

În 2 cazuri, măsura arestului la domiciliu a încetat ca urmare a luării măsurii de arestare preventivă, iar într-un caz, măsura controlului judiciar a fost înlocuită cu măsura arestului la domiciliu.
Cu titlu exemplificativ:

Un bărbat din judeţul Vrancea, aflat sub control judiciar, a fost arestat preventiv, întrucât nu a respectat una dintre obligaţiile impuse, respectiv de a nu se apropia de ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii.

În fapt, acesta a mers la domiciliul unei persoane din localitate Rugineşti, judeţul Vrancea, unde s-a întâlnit cu o persoană cercetată în acelaşi dosar, aflată şi aceasta controlul judiciar şi faţă de care instanţa a luat tot măsura arestării preventive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS