10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Ponta s-a lansat la apă

Craiova: Ponta s-a lansat la apă

Victor Ponta a venit la Craiova la Consiliul Național al PSD direct din zonele afectate de inundaţii, unde a stat mai multe ore alături de autorităţile mobilizate. După participarea la lucrările Consiliului, Victor Ponta a spus că se întoarce în zonele afectate de inundaţii, pentru a superviza, alături de toţi cei responsabili, acţiunile de protejare a populaţiei.

Victor Ponta propune un mesaj de schimbare – cel mai tânăr preşedinte PSD, cel mai tânăr prim-ministru din Europa, poate deveni şi cel mai tânăr Preşedinte al României. Discursul sau vorbeşte despre o schimbare faţă de cei 10 ani de regim Băsescu şi faţă de cei 25 de ani de tranziţie post-comunistă. Primul preşedinte-necomunist, un tânăr care a demonstrat în ultimii 2 ani că poate fi un bun conducător al României.
Ponta spune că vrea să fie preşedintele românilor, nu doar preşedintele României, şi s-a adresat în mesajul sau inclusiv celor care nu-l susţin sau nu votează PSD. Şi cu elemente de stânga (anti-sărăcie, protecţie pensionari, dreptate socială), şi cu elemente de dreapta (reduceri taxe, credinţă, biserica, armata), dar şi cu mesaj pentru cei neinteresaţi de politică (renunţare la război politic, unitate în jurul unui proiect naţional, mândrie de a fi român).
Ponta a atins în discursul său şi idei concrete: despre model prezidenţial, rol regional al României, model de creştere economică, continuare lupta anti-sărăcie şi anti-corupţie, şanse pentru nouă generaţie etc. Ponta a făcut referire la două momente importante din următorii ani: 2018 – aniversarea unui secol de la Marea Unire şi 2019 – când România va deţine Preşedinţia Uniunii Europene, care trebuie să fie repere ale României Puternice.
Ponta se descrie ca viitor preşedinte ca fiind: un preşedinte util societăţii, mândru că este român, implicat, dar corect şi imparţial, un preşedinte partener al societăţii, care aplanează conflicte şi găseşte cai de dialog. Un preşedinte partener cu Guvernul şi Prim-ministrul, cu Parlamentul şi Justiţia pentru binele ţării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS