5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAjutaţi-o pe Andreea să plece din spital!

Ajutaţi-o pe Andreea să plece din spital!

Andreea Gabriela Stancu are nouă ani şi de la vârsta de şase luni o boală grea îi macină trupul firav. În loc să alerge și să se joace cu copiii, este ţintuită pe un pat de spital. Pentru a se putea întoarce acasă, Andreea are nevoie de ajutorul nostru.

Orice zi înseamnă suferinţă pentru ea şi părinţii ei. Andreea este din Caracal şi la vârsta de şase luni a fost diagnosticată cu amiotrofie spinală. Amiotrofia spinală este o boală cronică, de natură genetică, aceasta afectând neuronii din măduva spinării şi adesea şi pe cei din trunchiul cerebral. Neuronii mor, acest lucru ducând la scăderea forţei musculare şi la atrofierea mușchilor. Există trei forme de amiotrofie spinală, în funcție de debutul bolii şi severitatea acesteia, iar Andreea are acum amiotrofie de gradul II. Boala apare între şase şi 18 luni, iar unii copii stau deja în şezut sau chiar merg până la apariţia afecţiunii.

Andreea nu poate să respire fără aparate

Pentru părinţii Andreei, lumea s-a prăbuşit când au aflat diagnosticul şi de atunci luptă din răsputeri să o salveze. Mama îi stă zi şi noapte la căpătâi, iar tatăl munceşte toată ziua pentru a strânge bani de tratament. „Ne dorim ca Andreea să meargă acasă. Fetiţa mea este un copil plin de viaţă, are mintea limpede şi este foarte isteaţă, poate puţin maturizată înainte de vreme, din cauza suferinţei. Andreea este doar un copil, ne dorim să se bucure de vacanţa de vară, de viaţă, atât cât îi îngăduie boala“, a spus Eugenia Stancu, mama fetiţei.
În luna aprilie a acestui an, Andreea a fost internată în Spitalul Municipal din Caracal, din cauza unei pneumonii acute, cu insuficienţă respiratorie severă, şi a fost transferată în scurt timp la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, în Secţia de pediatrie, iar după două zile, în Secţia de Terapie Intensivă, unde se află şi acum, conectată la aparate şi ventilată mecanic pentru a putea respira.
Boala i-a atacat plămânii, iar starea fetiţei s-a agravat. Acum Andreea este dependentă de aceste aparate pentru că fără ele nu poate să respire. „Musculatura fetiţei mele este atrofiată în mare parte, iar lupta cu această boală înseamnă pentru Andreea multe tratamente pe care trebuie să le suporte, unele experimentale, altele de întreţinere, multă răbdare şi multă nădejde, iar pentru noi, familia ei, multă dăruire şi o infinită dragoste“, a spus mama fetiţei.

Are nevoie de un aparat care costă 10.000 de euro

Salonul de Terapie Intensivă a devenit a doua casă pentru Andreea. Fetiţa nu poate pleca acasă unde o aşteaptă camera ei, jucăriile, cărţile de şcoală, surioara şi prietenii. Medicii au spus că sigura soluţie este ca părinţii Andreei să cumpere un aparat de ventilat mecanic şi să-l monteze acasă. Acest aparat costă aproximativ 10.000 de euro, fără substanţele de igienizare periodică şi de întreţinere. Părinţii Andreei au decis să facă un credit în bancă, au depus actele necesare, dar suma aprobată de bancă acoperă doar o parte din sumă.
Numai dacă vor reuşi să procure acest aparat, micuţa va putea părăsi spitalul. „Medicii ne-au indicat un aparat de tip Trilogy 100, fabricat de firma Philips, care ne va ajuta să o eliberăm pe Andreea din salonul Secţiei de Terapie Intensivă. Altfel, este condamnată să rămână în spital“, a spus Eugenia Stancu.
Părinţii fetiţei au nevoie de ajutorul semenilor pentru a putea strânge cei 10.000 de euro. „Este o sumă destul de mare, noi am făcut credit în bancă pentru o parte, dar nădăjduim că puţin câte puţin, cu credinţă, se pot face minuni pentru o minune de copil cum este fetiţa mea“, spune Eugenia Stancu.

Aparatul nu poate fi achiziţionat prin intermediul CAS Dolj

Aparatul de ventilat mecanic nu poate fi achiziţionat prin intermediul Casei de Asigurări de Sănătate Dolj. Deşi a fost inclus, de la 1 iunie, pe lista cu dispozitive medicale, în acest moment nici un furnizor de aparate de ventilaţie noninvazivă nu a solicitat intrarea în relaţie contractuală cu CAS Dolj, astfel că pacienţii doljeni care au nevoie de un astfel de dispozitiv nu îl pot lua prin Casă. În aceste condiţii, părinţii Andreei sunt nevoiţi să îl cumpere, dar nu îşi permit.
Fiecare dintre noi o putem ajuta pe Andreea să ajungă acasă, unde poate fi îngrijită mai bine, înconjurată de iubirea familiei.

Conturile bancare pentru donaţii în sprijinul Andreei

RO 70  INGB  0000  9999  0444  0020 (RON) –
Sucursala ING Caracal
RO 97  RNCB  0202  0045  7347  0004 (RON) –
Sucursala BCR Caracal
Titular: Stancu Mihăiţă Petrişor (tatăl Andreei,
tel. 0762.672.042)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS