10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de documente secrete sustrase din Termocentrala Rovinari

Mii de documente secrete sustrase din Termocentrala Rovinari

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj derulează o anchetă care vizează sustragerea a mii de documente secrete şi în original de la fostul Complex Energetic Rovinari. Actele cu pricina ar fi fost sustrase în perioada 2009 – 2012, iar principalul suspect este o fostă angajată cu funcţie de conducere din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Potrivit unor surse judiciare, documentele luate de la compania de stat erau duse acasă la suspectă. Anchetatorii încearcă să afle câte documente cu caracter secret au fost scoase din unitatea producătoare de energie electrică şi în ce fel s-a beneficiat de pe urma acestora. Acuzaţiile sunt extrem de grave, iar, dacă suspiciunile se vor confirma măcar în parte, ancheta s-ar putea extinde pentru a stabili dacă există şi alte persoane care au avut acces la documentele secrete ale Complexului Energetic Oltenia.

CEO a fost informat despre anchetă

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a fost chiar informată oficial de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj în legătură cu ancheta care vizează sustragerea documenteleor secrete şi unele în original.
„Complexul Energetic Oltenia a fost informat de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj despre sustragerea unor documente oficiale de natură comercială, economică şi unele documente cu caracter secret de la fostul Complex Energetic Rovinari, din perioada anterioară înfiinţării actualei companii. La momentul actual, cazul se află în faza de cercetare de către organele abilitate“, se precizează într-un comunicat de presă al Complexului Energetic Oltenia. Poliţiştii urmează să audieze actuali şi foşti angajaţi ai Complexului Energetic Rovinari, în prezent Sucursala Electrocentrale Rovinari, pentru a se stabili dacă e vorba de o grupare care a acţionat în cadrul unităţii sau persoana suspectată a acţionat singură. Dosarul aflat în lucru la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj poate avea implicaţii grave, având în vedere doar speţa strămutaţilor de lux, mulţi dintre ei condamnaţi pentru că au beneficiat de informaţii de la firma unde erau angajaţi, astfel încât să beneficieze de vile de lux, prin achiziţia unor cocioabe care urma să fie expropriate. Este vorba de foşti directori din minerit, între care pot fi amintiţi Ion Vulpe, fostul director al CNLO sau Ionel Manţog, ex-director în cadrul aceleiaşi companii. Atât Ion Vulpe, cât şi Ionel Manţog au ajuns după gratii în dosarul strămutaţilor de lux. Manţog încă se află în Penitenciarul Târgu Jiu, unde îşi ispăşeşte pedeapsa de cinci ani de închisoare.

Fostul şef al Corpului de Control al CE Rovinari, anchetat de poliţie

Mihaela Gârcu, fostă Duvlea, care a ocupat funcția de contabil-șef și de șef al Corpului de Control al Complexului Energetic (CE) Rovinari, este persoana anchetată de poliţiştii gorjeni în dosarul sustragerilor de documente secrete din cadrul unităţii. Potrivit anchetatorilor, mii de documente aparţinând fostului Complex Energetic Rovinari au fost sustrase şi ar fi ajuns acasă la salariata respectivă. Suspecta a fost la un moment dat şi trezorier al PDL Gorj, însă în prezent nu mai este membru al acestui partid. Ancheta este în lucru la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj şi e coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS