10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘefa CNA, Laura Georgescu, așteptată la audieri la DNA

Șefa CNA, Laura Georgescu, așteptată la audieri la DNA

Şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, este citată miercuri la DNA după ce deputatul Liliana Mincă i-a făcut plângere penală, potrivit B1TV.

Laura Georgescu va trebui să explice anchetatorilor anticorupţie înregistrările audio apărute în ultima perioadă în presă, în care menţiona anumite practici pentru obţinerea unor sponsorizări pentru CNA.

De asemenea, toţi membrii CNA vor fi audiaţi pe rând de către procurorii anticorupţie.

Deputatul PP-DD Liliana Mincă cere ca anchetatorii să stabilească dacă activitatea preşedintelui CNA încalcă legea şi poate fi vorba de corupţie.

Plângerea are ca obiect infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă, şi vine după ce Laura Georgescu a trecut prin Comisia de Cultură pentru a da explicaţii cu privire la înregistrări, însă nu a fost foarte convingătoare. În plângerea depusă la DNA, la începutul lunii, sunt menţionate şi fragmente din înregistrările cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibilă sponsorizare sau donaţie a unor laptopuri pentru Consiliu.

”Am aici în spate semnăturile a 16 parlamentari PPDD au formulat prezentul denunț. Instituțiile statului să se pronunțe dacă înregistrări sunt reale, dacă e vocea ei, dacă sunt cuvintele sale. Pentru că dânsa când a fost audiată, ne-a spus ca sunt cuvinte scoase din context”, spune Mincă.

Din şirul lung de înregistrări, reise şi că preşedintele CNA ar fi vorbit cu funcţionari publici din cadrul instituţiei pe care o conduce despre favorizarea unui post de televiziune.

Limbajul licenţios şi referirile la anumite practici pentru obţinerea de sponsorizări cu logistică în favoarea Consiliului i-au revoltat pe mulţi. Politicieni sau Organizaţii non-guvernamentale i-au cerut Laurei Georgescu demisia, însă aceasta nu vrea să renunţe la funcţia de şef al Consiliului Audiovizualului.

Chiar şi preşedintele Traian Băsescu a atras atenţia că CNA este o instituţie care nu mai funcţionează.

Alţi doi membri ai CNA, Valentin Jucan şi Christian Mititelu vor fi şi ei audiaţi miercur la DNA, în calitate de martori. Joi, la DNA vor da cu subsemnatul Narcisa Iorga şi Monica Gubernat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS