14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecomandări de circulaţie pentru timp ploios

Recomandări de circulaţie pentru timp ploios

Precipitațiile influențează negativ desfășurarea traficului rutier. Având în vedere faptul că ploaia poate favoriza producerea unor grave accidente rutiere, polițiștii mehedințeni recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanța de siguranță în mers, să utilizeze luminile de întâlnire și să evite efectuarea manevrelor în trafic (depășiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.

În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă.

Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi.
În condițiile unui trafic aglomerat, ploaia reprezintă un factor perturbator ce poate determina apariția blocajelor rutiere temporare.

În această situație, recomandăm conducătorilor auto:
– să nu depășească coloana de autovehicule oprite la semafor;
– să nu oprească sau să staționeze în locuri unde ar putea împiedica desfășurarea normală a traficului rutier;
– să păstreze liber centrul intersecției;
– să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;
– să nu treacă la culoarea roșie a semaforului electric;
– să nu claxoneze inutil;
– să fie atenți la semnalele agenților de circulație.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS