17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord închide fabrica timp de o lună

Ford închide fabrica timp de o lună

Fabrica de autovehicule Ford din Craiova oprește activitatea timp de o lună, atât în Secția de Vehicule, cât și în cea de Motoare. Angajații fabricii vor sta acasă începând de la sfârșitul acestei săptămâni și până în a doua parte a lunii august. Potrivit oficialilor companiei, ultima zi de lucru va fi 25 iulie, iar fabrica își va relua activitatea după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, mai exact pe 18 august. Este vorba despre oprirea producției pentru o perioadă planificată anual, pe care compania o numește „remont general“, adică se fac revizii la toate liniile de producție și la echipamente. Vor rămâne în fabrică doar câțiva salariați, care fac mentenanța instalațiilor.
Angajații vor fi plătiți normal în timp ce fabrica va fi oprită, aceasta fiind și perioada în care se acordă concediile de odihnă. Doar pe perioada opririlor temporare de producție dictate de cererea pe piață sunt plătiți oamenii care stau acasă cu 80% din salariu.
Până acum, Ford nu a anunțat calendarul opririlor temporare de producție ce vor urma din septembrie, dar la nivelul fabricii se cunoaște faptul că producția de vehicule B-Max va continua să se oprească periodic și în toamna acestui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS