24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdjunctul Badea îşi face bagajele de la ISJ

Adjunctul Badea îşi face bagajele de la ISJ

Marius Badea, inspectorul şcolar general adjunct, se pregăteşte să părăsească postul pe care îl ocupă la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Instituţia a fost implicată în ultima perioadă în mai multe scandaluri care i-au pătat imaginea. Este vorba de anchetele Direcţiei Generale Anticorupţie şi ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj care vizează suspiciuni de fraudare a examenului de evaluare naţională de la Şcoala Generală numărul 4 şi de la Şcoala Generală din Bustuchin. De asemenea, alt scandal vizează fapte de dare şi luare de mită la examenul de bacalaureat, între cei anchetaţi fiind omul de afaceri din Târgu Jiu, Nicu Creţu, precum şi doi profesori. Este vorba de Gabriel Răscol, directorul Liceului cu Program Sportiv, şi Vasile Udroiu, directorul adjunct al Liceului Energetic.

Călinoiu i-a cerut demisia

Inspectorul şcolar general adjunct, Marius Badea, nu se mai bucură nici de sprijin politic. Badea este membru al Organizaţiei Judeţene a PNL Gorj şi nu mai este dorit în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean, în locul său fiind deja vehiculat numele consilierului judeţean al PP DD, Petrică Nanu. Decizia ca Nanu să ocupe funcţia de adjunct pentru inspectorul general Ion Işfan a fost luată în urmă cu mai multe săptămâni, când a fost parafată noua alianţă PSD – PP DD în cadrul Consiliului Judeţean Gorj. De asemenea, chiar preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, i-a cerut demisia lui Marius Badea, ca urmare a faptului că acesta a fost preşedinte al Comisiei judeţene de organizare a examenului de bacalaureat, iar imaginea instituţiei a avut de suferit, din cauza anchetelor penale. Liderul PSD, Florin Cârciumaru, a anunţat, totodată, că înlocuirea lui Badea se va produce după încheierea tuturor examenelor care se desfăşoară în această perioadă, ultimul de amploare şi care debutează în această săptămână fiind cel legat de titularizarea profesorilor.  

DGA a ridicat documente de la ISJ

Marius Badea a declarat că se aşteaptă să fie schimbat din funcţie, dar evită să precizeze dacă cineva din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean trebuie să răspundă pentru scandalurile din ultima perioadă. Badea a precizat că poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj au ridicat documente de la Inspectoratul Şcolar, dar că nu se teme de nimic.
„Mie nu îmi este teamă de nimic. Cei de la Direcţia Generală Anticorupţie au venit la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi au ridicat anumite documente. Să îşi facă treaba! Mie nu îmi este teamă de nimic decât de Dumnezeu. De schimbarea din funcţie nu am ce să spun: am fost pus politic, politic voi pleca. A fost o experienţă frumoasă. Eu mă întorc la catedră. Am unde să mă întorc“, a declarat Marius Badea, care are rezervat un post de profesor de istorie la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu“ din Târgu Jiu.
În dosarul în care doi profesori şi afaceristul Nicu Creţu au fost puşi sub control judiciar pentru luare şi dare de mită, a fost audiat chiar şi inspectorul şcolar general Ion Işfan. Acesta a precizat că procurorii i-au cerut lămuriri în legătură cu metodologia organizării examenului de bacalaureat. Afaceristul Nicu Creţu, anchetat pentru dare de mită, susţine că este nevinovat şi că nu le-ar fi oferit mită profesorilor pentru ca unul dintre fiii săi să beneficieze de o notă mărită. În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat sticle cu whisky, sume de bani şi aparatură electrocasnică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS