17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate20.000 pachete de ţigări confiscate la PTF Giurgiu

20.000 pachete de ţigări confiscate la PTF Giurgiu

\n

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit ascunse şi nedeclarate, în compartimentul marfă al unui camion, 20.000 pachete de ţigări pe care un cetăţean român intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion marca Iveco, un român, de 37 deani, domiciliat pe raza judeţului Dâmboviţa.
Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese pentru instalaţii sanitare de la o societate comercială din Turcia cu destinaţia România.

Existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, a fost solicitat spijinul lucrătorilor vamali din cadrul Biroului Vamal Giurgiu, în vederea efectuării unui control amănunţit asupra compartimentului marfă.
În urma controlului efectuat de echipa comună, au fost descoperite în compartimentul marfă al camionului, printre marfa transportată, mai multe cutii din carton ce conţineau 20.000 pachete de ţigări fără marcaje fiscale.
La cercetări, şoferul a declarat faptul că a fost contactat de către un cetăţean turc ale cărui date de identitate nu le cunoaşte, pentru a transporta ţigările în municipiul Bucureşti, urmând ca la destinaţie să primească suma de 300 de euro.
Ţigările, în valoare de 200.000 de lei, au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor, iar bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS