12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArmata israeliană - primul raid terestru în Fâşia Gaza

Armata israeliană – primul raid terestru în Fâşia Gaza

Ca răspuns la bombardarea de către Hamas a Tel Avivului, armata israelului a întreprins primul raid terestru în Fâşia Gaza, ca parte a Operațiunii „Enduring stone”. Un comandou de puşcaşi marini, din „Flotila 13”, a fost debarcat în noaptea de duminică pentru o intervenție în zona Sudania, la nord-vest de Gaza. Intervenţia terestră a fost precedată de un bombardament masiv din partea Israelului, transmite agerpres.ro.

Aseară, teroriștii din Fâșia Gaza au suspus unui tir susţinut cu rachete partea centrală a Israelului. Acesta nu a fost primul atac declanşat din Gaza, dar, de această dată, Hamas a anunțat atacul. Sistemul de apărare anti-rachetă din Israel a doborât cel puțin trei rachete trase de luptătorii Hamas.
Potrivit serviciului de presă al armatei israeliene, operațiunea terestră specială a avut ca scop distrugerea unui complex de rachete de unde au fost trase proiectile spre zonele Gush Dan, Hasharon, Ierusalim și Haifa. Operaţiunea comandoului a fost susţinută de avioane de luptă, elicoptere și de navele Marinei Militare.

În urma acestei operaţiuni, complexul de rachete a fost distrus, luptătorii intrând într-un schimb de focuri cu militanții Hamas și cei ai „Jihadului Islamic”. În timpul luptei, patru luptători israelieni au fost ușor răniti. Din partea palestiniană au fost omorâţi cel puțin trei militanți. Toți participanții la operațiune s-au întros la bază.

Până la anunţul oficial al armatei, gruparea Hamas a emis o declarație, în care arăta că un comandou israelian a fost prins într-o ambuscadă, iar în timpul luptelor, cinci soldaţi au fost ucişi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS