17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Merele, un afrodiziac

Merele sunt de multe ori, după cum afirmă nutriţioniştii, o gustare sănătoasă, un aliment scăzut în calorii, dar ar putea să fie, de asemenea, un afrodiziac promițător, conform dailymail.co.uk.
Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii, în urma unui studiu care spune că fructele pot spori plăcerea sexuală la femei.
Cercetătorii au descoperit o legătură între funcția sexuală sporită la femeile sănătoase și consumul regulat de mere.
În cadrul studiului, publicat în Arhiva de Obstetrică şi Ginecologie, au fost analizate 731 de femei, din Italia, sănătoase, cu vârste între 18 şi 43 de ani.
Toate participantele la studiu au fost rugate să raporteze consumul de mere de zi cu zi și obiceiurile lor alimentare, după ce au fost împărţite în două grupuri de lucru. În unul dintre grupuri, reprezentantele sexului frumos au mâncat mere regulat mai mult de o zi, iar în celălalt au mâncat mai puțin de o zi.
Participantele au completat chestionarul privind activitatea lor sexuală denumit Indexul Activităţii Sexuale a Femeii.
Femeile au răspuns la 19 întrebări legate de activitatea lor sexuală, inclusiv frecvența și satisfacția generală, care au fost publicate ulterior în Huffington Post.
Participantele care au mâncat mai multe mere au declarat că a crescut funcţia sexuală şi că partidele au fost de mai bună calitate, potrivit studiului.
Cercetătorii cred că motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru poate fi datorat creşterii phloridzinului, care se găseşte în mere, în organism. Phloridzin este un compus care este destul de similar cu hormonul sexual feminin numit estradiol, care joacă un rol important în excitare sexuală.
„Acest studiu sugerează o relație între consumul regulat de mere zi de zi și creşterea funcţiei sexuale la femeile tinere“, concluzionează cercetătorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS