5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎmbulzeală la locuri de muncă

Îmbulzeală la locuri de muncă

http://www.youtube.com/watch?v=ks5zhMSG0-0

Mii de mehedinţeni s-au îmbulzit ieri-dimineaţă să își depună un CV în eventualitatea ocupării unui loc de muncă. Cu toate că incinta hotelului unde s-au depus CV-urile a devenit neîncăpătoare, toată lumea a reuşit să completeze un formular. „Am rămas de trei ani fără loc de muncă, am optat pentru muncitor necalificat pentru că nu am studii. Acum aştept să văd ce se întâmplă, accept orice salariu“, a spus o severineancă.
Până la ora 10.00 se depuseseră mai mult de 300 de CV-uri.
La începutul săptămânii trecute, japonezii gigantului Sumitomo au făcut o vizită la Primăria Drobeta Turnu Severin, unde au purtat o discuţie cu cei din administraţia locală. Vizita japonezilor a avut ca scop intenţia de investiţie în domeniul cablurilor auto şi la Drobeta Turnu Severin, după ce străinii au făcut deja angajări masive în Caransebeş. Japonezii vor deschide în interiorul fabricii Celrom o minifabrică de componente pentru autoturisme din grupul Volkswagen. Aceştia intenţionează ca până în iarnă să angajeze până la 2.000 de oameni.
Pentru moment, concernul japonez Sumitomo va investi într-o fabrică de producere a subansamblelor pentru autoturisme din gama Volkswagen, ce va fi deschisă la Drobeta Turnu Severin, unde vor lucra, începând din luna august, aproximativ 500 de persoane.
Mehedinţenii care au venit în această dimineaţă să îşi încerce norocul pentru un loc de muncă îşi pun mari speranţe în firma japoneză şi sunt dispuşi să accepte chiar şi un salariu minim. Majoritatea sunt oameni care au fost daţi afară după ce firmele la care au fost angajaţi au intrat în faliment, dar şi tineri care abia au terminat o facultate, însă nu au reuşit să se angajeze.
„Am venit de dimineaţă în speranţa că voi reuşi să îmi găsesc un loc de muncă, deşi este foarte greu. Sunt foarte mulţi oameni care, la fel ca mine, au rămas fără loc de muncă pentru că firmele la care au lucrat s-au închis“, a spus un cetăţean care a venit tocmai din localitatea Cujmir ca să îşi încerce norocul.
„Am început să primim CV-uri de la ora 9.00, cred că sunt peste 300, nu pot să spun exact. Au venit foarte mulţi oameni, majoritatea au aplicat pentru muncitor necalificat, deşi au terminat o facultate. Candidaţii care nu au experienţă preferă să înceapă de jos, lucru care este îmbucurător pentru noi. Am venit pregătiţi, am început deja să recrutăm şi vom primi cereri până la sfârşitul săptămânii. Apoi vom începe să îi sunăm pe cei acceptaţi, de miercuri, iar pentru personalul de birouri vom începe să sunăm undeva în două săptămâni pentru că avem nevoie să strângem suficiente CV-uri“, a declarat reprezentantul firmei japoneze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS