15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisarul Gheorghe Sava, trimis în judecată de DNA

Comisarul Gheorghe Sava, trimis în judecată de DNA

Fostul şef al Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Bihor, comisarul de poliţie Gheorghe Sava, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, transmite adevarul.ro.
Acesta este acuzat de mai multe infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinerea unui folos necuvenit pentru sine şi pentru altul, dintre care una în formă continuată şi fals intelectual.
Potrivit rechizitoriului DNS, în calitate de comisar şef de poliţie şi şef al Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Bihor, Gheorghe Sava, în noaptea de 22/23 august 2012, l-a intimidat, prin declinarea calităţii de ofiţer de poliţie şi şef al serviciului şi l-a acuzat fără niciun temei faptic de săvârşirea infracţiunii de braconaj pe un paznic de vânătoare al Asociaţiei de vânătoare „Vânătorul Alpin”.
Astfel, Sava i-a luat arma de vânătoare şi muniţia aferentă, cu încălcarea dispoziţiilor din Codul de procedură penală, fără să întocmească vreun proces-verbal de constatare a unei infracţiuni sau alt act care să creeze contextul legal al ridicării armei şi muniţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS