14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRAAN le-a tăiat apa caldă severinenilor

RAAN le-a tăiat apa caldă severinenilor

Drobeta Turnu Severin a rămas fără apă caldă pe perioadă nedeterminată. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de presă, iar motivele invocate de regie sunt datoriile foarte mari din partea asociaţiilor de proprietari din municipiu, care nu şi-au achitat de multe luni facturile la apă caldă.
Anunţul cu întreruperea apei calde a fost făcut de aproape o săptămână, în speranţa că severinenii îşi vor plăti din datorii, însă foarte puţini au făcut acest lucru. RAAN are de recuperat de la asociaţiile de proprietari 44.260.915 lei. Reprezentanţii RAAN au confirmat că apa caldă se întrerupe la toate imobilele racordate la reţeaua centralizată a oraşului. Iniţial, au anunțat că nu doar datoriile au dus la întreruperea apei calde, ci şi reviziile în unele zone ale oraşului.
„Întrucât de la ultimul comunicat încasările de la asociaţiile de proprietari/locatari nu au fost la nivelul corespunzător care să permită continuarea furnizării de agent termic, facem precizarea că, începând cu 1 iulie, ora 10.00, se va întrerupe furnizarea agentului termic către utilizatorii din Drobeta Turnu Severin“, se arată în comunicatul RAAN.
Regia este în procedură de reorganizare începând cu 20.03.2014, iar în fondurile necesare pentru continuarea activităţii companiei sunt cuprinse şi veniturile provenite din încasările pentru energia termică furnizată populaţiei.
Prin Termocentrala de la Halânga, RAAN este furnizorul unic de agent termic în Drobeta Turnu Severin, fiind racordate aproximativ 29.000 de apartamente, 1.000 de case şi 500 de agenţi economici.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS