12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDan Voiculescu are doi noi judecători în dosarul ICA

Dan Voiculescu are doi noi judecători în dosarul ICA

Dosarul lui Dan Voiculescu va fi judecat de alți doi magistrați, în urma pensionării lui Florică Duță. Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea au format un nou complet de judecată. Pe 1 iulie, protagoniștii dosarului privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA ) vor fi judecați de alți doi magistrați. Fostul complet s-a desființat deoarece Stan Mustață a fost arestat pentru corupție, în timp ce Florică Duță și-a cerut pensionarea. Camelia Bogdan Cei doi au promovat de curând la Curtea de Apel București, ambii venind de la Tribunalul București, potrivit evz.ro.

Camelia Bogdan l-a judecat pe Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul favorizării infractorului Nicolae Popa, fugit în Indonezia și trimis ”pachet” în țară. O altă cauză judecată de Bogdan a fost Loteria 1 a lui Gheorghe Copos. A fost recuzată de avocații inculpaților din ambele procese pe diverse motive, acceptate de colegele ei de la Tribunalul București. Camelia Bogdan l-a mai condamnat pe omul de afaceri Ștefan Riza la 12 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat că a săvârşit infracțiuni de înșelaciune și delapidare, în urma cărora a produs un prejudiciu de peste șapte milioane de euro.

Judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea pe când era judecător la Sectorul 4 a refuzat să-l elibereze conditionat pe Sorin Ovidiu Vântu pe motiv că acesta „nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeducării sale” si „nici nu a încercat să se remarce într-un mod deosebit”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS