10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞedinţă de foc la CJ Gorj

Şedinţă de foc la CJ Gorj

Consiliul Judeţean Gorj se va întruni într-o şedinţă ordinară vineri, pentru care a fost stabilită deja şi ordinea de zi. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Gorj, pe listă se află 20 de proiecte de hotărâre, unele iniţiate de Ion Călinoiu, iar altele fie de consilieri din opoziţie (liberali şi democrat-liberali), fie de consilieri judeţeni social-democraţi. Aşa cum fusese anunţat, pe ordinea de zi au fost introduse toate proiectele care în ultima săptămână au generat un adevărat scandal în rândul aleşilor judeţeni şi au aruncat practic în aer actuala structură de conducere. Practic, în prezent, există doi vicepreşedinţi în exerciţiu, respectiv pesedistul Ciprian Florescu şi liberala Mădălina Ciolocoi şi un vicepreşedinte în aşteptarea unei decizii din partea instanţei de judecată. Este vorba de Marian Pungan, consilier judeţean din partea PP DD, votat în locul lui Ciprian Florescu, în cadrul unei şedinţe declarate ilegale de Cristina Elena Zamfirescu Rădulea, actualul secretar al Consiliului Judeţean Gorj.

Se va supune din nou tot la vot

Vineri, de la ora 10.00, se va votat din nou de la început tot ce s-a propus spre dezbatere şi votare în ultimele săptămâni. Aleşii judeţeni vor fi din nou în situaţia de a le decide soarta atât a lui Ciprian Florescu, dar şi a liberalei Mădălina Ciolocoi. De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei sunt şi proiecte de hotărâre pentru desemnarea unor înlocuitori pentru cei doi, în cazul în care se va decide schimbarea din funcţie. În condiţiile în care s-a format o nouă majoritate PP DD – PSD, cea mai probabilă este revocarea din funcţie a Mădălinei Ciolocoi şi înlocuirea acesteia cu un consilier judeţean al PP DD. În aceste condiţii, Mădălina Ciolocoi va trece pe un post de consilier judeţean şi se va reîntoarce la catedră, fiind profesor de fizică.
Ion Călinoiu i-a cerut vicepreşedintei Mădălina Ciolocoi să demisioneze şi din funcţia de ales judeţean, în condiţiile în care va rămâne fără fotoliul de vice. Tot la şedinţa de vineri va fi votată şi noua componenţă a comisiilor de specialitate ale Consiliului Judeţean, modificarea componenţei ATOP, precum şi votarea unui proiect de hotărâre privind organizarea concursului pentru desemnarea managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. De la acest proiect a şi început scandalul în urmă cu o lună, opoziţia cerând mai multă transparenţă în organizarea concursului şi refuzând să îl voteze. A fost momentul în care Ion Călinoiu a pierdut majoritatea pe care o avea cu PNL şi PP DD şi a solicitat o şedinţă pentru stabilirea unei noi majorităţi. Apele se vor limpezi abia la sfârşitul acestei săptâmâni, când Ion Călinoiu va putea miza din nou pe o majoritate în Consiliul Judeţean, dar cu PP DD. Din cauză că prima dată au făcut majoritate alături de PNL şi PDL, pepedediştii gorjeni au rămas şi fără preşedinta Niculina Mocioi, înlocuită cu Diana Niculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS