10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe reiau livrările de cărbune către RAAN

Se reiau livrările de cărbune către RAAN

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin arată semne timide că ar reintra în normalitate. Livrările de cărbune către Termocentrala Romag-Termo vor fi reluate după ce Regia a făcut ieri-dimineaţă o cerere către cariera Husnicioara. Deocamdată, este vorba despre 2.000 de tone de cărbune, iar solicitarea este pentru doar o săptămână.
Între Primăria Severin şi RAAN a izbucnit un scandal după ce administraţia locală a descoperit o factură umflată la căldură. Primăria a ameninţat RAAN cu acţionarea în judecată şi s-a constituit o comisie de la primărie şi prefectură pentru investigaţii.
Hotărârea de livrarea a cărbunelui de la cariera Husnicioara către RAAN a fost luată de conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) în urma presiunii făcute de sindicatul minerilor din Mehedinţi, care a dezvăluit intenţiile administraţiei de a limita extracţiile de cărbune din cariera Husnicioara şi a ameninţat cu proteste, sistarea livrărilor nefiind justificată şi punând în pericol activitatea zilnică a minerilor şi funcţionarea normală a termocentralei RAAN.
„Numai în acest an minerii au intrat forţat în şomaj tehnic de patru ori. Cauza acestei situaţii ar trebui explicată de conducerea CEO. În prezent, mineritul din Mehedinţi este în moarte clinică şi cred că aceasta este şi situaţia de la RAAN“, a declarat Norocel Rafael Ciorăscu, liderul de sindicat al minerilor din Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS