14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLidl deschide astăzi un nou magazin în Craiova

Lidl deschide astăzi un nou magazin în Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=ed8Y2aSS3mQ

\n

Este prima inaugurare a unui supermarket, în ultimii ani, la care nu sunt tigăi la promoție. Craiovenii pot găsi, în special, produse nemțești, realizate sub branduri agreate de Lidl, dar și unele fabricate în țară.

Lidl deschide astăzi, începând de la ora 7.30, cel de-al doilea magazin din Craiova, pe strada Maramureș nr. 4, construit pe locul fostei fabrici de pâine a Pan Group de la gară.
Magazinul a fost făcut într-un interval de șase luni, suprafața de vânzare este de 1.200 de metri pătrați și s-au creat 17 locuri de muncă noi. Sunt șapte case de marcat, cinci culoare de acces, iar circa 85% din produsele expuse sunt din marca proprie a Lidl.
Reprezentanții companiei au anunțat că nu au introdus tigăi la reduceri, tocmai pentru a nu se buluci craiovenii la intrare, ca în alte dăți.

Reduceri la mărfurile nealimentare

Din cele 1.500 de produse din magazin, 40 sunt realizate de producători români, dar sub diferite branduri ale Lidl.
„Aceste produse vin de la furnizori români, dar și de la furnizori din Europa. Pentru ziua de deschidere avem reducere de până la 65% la produsele nealimentare, avem reducere de 25% la legume și fructe și la produsele de patiserie și panificație. Avem 115 locuri de parcare, din care două sunt pentru persoane cu dizabilități și două pentru mama și copilul“, a declarat, ieri, Georgiana Tugearu, managerul de relații publice (PR) Lidl România. În noul magazin figurează promoții și reduceri la mașini de tuns iarba, sandale, hăinuțe și articole de plajă pentru copii, instrumente muzicale, dar și alte produse nealimentare.
„Este un record timpul trecut de la obținerea autorizației și până la deschiderea magazinului. Suntem bucuroși că vă dezvoltați, suntem bucuroși că deschideți încă două magazine. Eu sunt un fan al Lidl și gama de lux este una din preferatele mele, dar ne-am dori cât mai mulți furnizori autohtoni, pentru a absorbi cât mai multe mărfuri de la furnizorii autohtoni“, a spus viceprimarul Craiovei, Mihai Genoiu, aflat, ieri, la avanpremiera magazinului din Rovine.

Firmele ce vor să fie furnizori Lidl trebuie să aprovizioneze întreaga rețea

Firmele care intențio-nează să furnizeze mărfuri alimentare, legume, fructe sau alte produse pentru Lidl trebuie să aibă o cantitate suficientă de marfă pentru a aproviziona întregul lanț de magazine al retailerului. De asememea, nivelul calitativ al produselor ce trebuie livrate este foarte ridicat. „Avem furnizori care produc pentru noi și chiar exportăm, și oricine dorește să devină furnizorul nostru trebuie să livreze o cantitate constantă de marfă, să aibă o cantitate suficientă de marfă ca să livreze pentru toate cele 175 de magazine ale noastre“, a explicat PR managerul Lidl, adăugând că printre furnizorii companiei sunt și firme din Oltenia.
Reprezentanta companiei a fost întrebată dacă s-au rezolvat problemele cu un sortiment de apă minerală existentă în lanțul de magazine, iar Georgiana Tugearu a explicat că la începutul lunii mai au fost probleme cu etichetarea unui sortiment de apă, iar la alt sortiment au apărut probleme cu originea izvorului. Tugearu a spus că s-au rezolvat problemele și că apa respectivă provine dintr-o sursă certificată de autorități și are toate avizele.

Prin ce se diferențiază noul magazin de cel existent în cartierul George Enescu

Magazinul din Rovine are o suprafață puțin mai mare decât cel din George Enescu, dar acest prim supermarket al Lidl din Craiova are mai mulți angajați (20). Secțiunea destinată produselor de patiserie și de panificație este mai mare la noul magazin decât la cel vechi. În rest, aceeași marfă se găsește în ambele magazine, respectiv la aceleași prețuri și aceeași amplasare a produselor.
Reprezentanta companiei a precizat că supermarketul din Rovine care se inaugurează astăzi a fost planificat a fi deschis după cel de pe Calea București, dar lucrurile s-au schimbat între timp. PR-ul Lidl nu a putut preciza când va fi gata și cel de-al treilea magazin al companiei, cel din Calea București, și nici dacă se va deschide în acest an sau anul viitor. Totuși, cei interesați pentru un post la retailerul nemțesc pot aplica trimițând CV-uri pe site-ul companiei, www.lidl.ro, la secțiunea „Cariere“ . „Cine aplică și îndeplinește criteriile cerute va fi chemat la interviu“, a spus specialista în relații publice a companiei.
Noile supermarketuri Lidl sunt ridicate pe terenul cumpărat de la Pan Group, dar la construirea supermarketului de pe Calea București au apărut ceva probleme, astfel că firma a decis să-l construiască pe cel din Rovine într-un timp record de șase luni și să-l inaugureze astăzi, înaintea celuilalt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS