13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicaliștii de la metrou continuă protestele din Piața Victoriei

Sindicaliștii de la metrou continuă protestele din Piața Victoriei

Aproximativ 200 de membri ai Uniunii – Sindicatul Liber Metrou (USLM) continuă acțiunile de protest din Piața Victoriei, cerând Guvernului menținerea metroului bucureștean în subordinea Ministerului Transporturilor și asigurarea finanțării activității Clubului sportiv Metrorex, potrivit Agerpres.
Protestatarii scandează lozinci precum „Demisia!”, fluieră din vuvuzele și agită pancarde pe care se poate citi: „Siguranța pentru voi a trecut pe locul doi!”, „Cât va fi șef bucătar, Metroul va fi murdar!”.

„Printre cei 200 de sindicaliști care protestează astăzi se află și 30 de membri ai Clubului sportiv Metrorex. Acesta este singurul club sportiv muncitoresc din țară, conform Codului Fiscal/2014 și prevederilor Contractului Colectiv de Muncă Metrorex în vigoare. Tocmai de aceea, noi dorim asigurarea în continuare a finanțării activității acestui club.
Nu în ultimul rând, vrem ca metroul să rămână în subordinea Ministerului Transporturilor, iar dacă va fi nevoie să treacă în subordinea Consiliului General al Municipiului București, transferul să se facă în baza unei legi organice”, a spus Ion Rădoi, președintele USLM.
Pe parcursul acțiunii revendicative, conducerea sindicatului se va deplasa la sediul Guvernului, pentru a depune o listă cu principalele revendicări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS