9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvere nejustificată pentru medicul Dana Vodislav

Avere nejustificată pentru medicul Dana Vodislav

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 1.111.067 de lei (252.515 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate, împreună cu familia, de către Dana Maria Vodislav, fost medic, şef al Secției de Oftalmologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada 21 mai 2007 – 31 decembrie 2012, doctoriţa Dana Vodislav a realizat venituri salariale în cuantum de 1.448.785 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 2.559.852 de lei. Din această sumă,1.708.952 de lei reprezintă depuneri numerar în conturile bancare, retrageri numerar, achiziție imobil, iar 850.900 de lei reprezintă suma ridicată în urma percheziției domiciliare efectuate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică. Astfel, a rezultat o diferență nejustificată, în cuantum de 1.111.067,72 lei (252.515 euro).

Verificări ale averii

Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Craiova în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Dana Vodislav, în perioada exercitării funcției de conducere, în cadrul unei unități de stat din sistemul de sănătate publică.
„Vodislav Dana Maria a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere. Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare“, se precizează în comunicatul ANI.
Medicul Dana Vodislav, alături de alţi nouă medici, a fost trimisă, recent, în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul permiselor eliberate fraudulos. Medicii sunt suspectaţi că au eliberat mii de documente medicale unor persoane care au obţinut fraudulos permise de conducere şi permise de portarmă. Dana Vodislav este judecată la Tribunalul Gorj pentru comiterea următoarelor infracţiuni: trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu. După o perioadă de arest preventiv, Dana Vodislav se află din luna februarie în arest la domiciliul din Târgu Jiu. De la medicul Dana-Maria Vodislav au fost confiscaţi de procurori 864.992 de lei şi 4.840 de euro, precum şi 90 de obiecte din aur şi argint, în valoare de aproape 46.000 de lei. De asemenea, de la Dana Vodislav anchetatorii vor confisca suma de 222.870 de lei, reprezentând contravaloarea a 2.622 de fişe medicale falsificate eliberate de cabinetul său.

Primarul din Prigoria a fost găsit incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritatea anunţat că primarul comunei gorjene Prigoria, Emil Răgman, a fost găsit incompatibil. Potrivit ANI, edilul s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 10 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcțiile de primar și administrator al unei societăți comerciale. Potrivit legii, funcţia de primar şi viceprimar este incompatibilă cu funcţia de administrator, membru al consiliului de administraţie la societăţile comerciale, precum şi la instituţiile publice sau calitatea de comerciant persoană fizică. Emil Răgman a declarat că va contesta decizia ANI în instanţa de judecată. Mai mult de jumătate din primarii din Gorj au procese pe rol, după ce au contestat decizii ale Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care fuseseră găsiţi incompatibili. Majoritatea au făcut parte din AGA sau CA, la diferite societăţii de prestări servicii pentru comunităţile locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS