22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculaţie restricţionată pe mai multe drumuri naţionale

Circulaţie restricţionată pe mai multe drumuri naţionale

În județul Argeș, pe DN67B Pitești – Drăgășani, traficul rutier este întrerupt la kilometrul 175+900 de metri, la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Pitești, din cauza unui pod avariat în urma inundaţiilor, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției. Circulaţia a fost deviată pe DN65 Piteşti – Slatina – Găneasa, DN64 Găneasa – Drăgăşani. Există şi rute ocolitoare alcătuite din drumuri judeţene sau comunale, pe care le pot folosi locuitorii din zonă.

În județul Hunedoara, pe DN7A, traficul rutier este întrerupt la ieşirea din localitatea Jieţ către Petroşani (între kilometrii 103+600 și 105+120 de metri), din cauza unei alunecări de teren care a afectat corpul drumului. Autovehiculele sunt deviate prin oraşul Petrila (pe DJ 709H).

În județul Gorj, până mâine la ora 7:00, pe DN66 Bumbeşti Jiu – Petroşani, circulaţia se desfăşoară în regim de şantier, în unele zone pe o bandă, cu ajutorul semafoarelor, fiind ridicate restricţiile impuse de luni până sâmbătă, în intervalul orar 6.00 – 20.30.

În judeţul Tulcea, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricţionată pe DN22, între localitățile Măcin și Smârdan, din cauza creşterii debitului Dunării. Excepţie fac autovehiculele care transportă persoane, cele care aprovizionează cu alimente localităţile din Delta Dunării şi autospecialele de intervenţie.

În județul Timiș, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricţionată pe DN68A, între kilometrii 3+190 și 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului. Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj – nodul rutier Balinț) – autostrada A1 (nodul rutier Balinț – intersecţie cu DN68A).

Pe DN73C, în județele Argeș şi Vâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeş – Burluşi, între kilometrii 46 și 56, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Pe DN7, în județul Vâlcea, la kilometrul 159+530 de metri, în zona Milcoiu, din cauza unei alunecări de teren s-a rupt un zid de sprijin, o parte din acesta căzând pe partea carosabilă. Este blocată prima bandă a sensului de deplasare Pitești – Râmnicu Vâlcea, traficul rutier desfăşurându-se normal, pe a doua bandă.

În județul Vrancea, în zona Jitia, o alunecare de teren a afectat terasamentul DN2N la kilometrul 46+800 de metri, iar traficul greu a fost restricţionat.

Până în data de 15 iunie 2014, în municipiul Fălticeni (județul Suceava), din cauza unor lucrări, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe DN2 (strada Sucevei), pe tronsonul cuprins între kilometrii 412+224 și 415. Prin urmare, acestea sunt deviate pe ruta DN2E Spătărești – Păltinoasa, DN 17 Păltinoasa – Ilișești – Șcheia – Suceava. Traficul uşor se desfăşoară pe o bandă, dirijat de lucrători de la drumuri.

Tot în judeţul Suceava, pe DN2E Marginea – Clit, la kilometrul 63+392 de metri se circulă pe o bandă, alternativ, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza surpării unui podeţ.

Rută ocolotoare pentru traficul greu: DN17 Păltinoasa – Suceava, DN2 Suceava – intersecţie cu DN2H, DN2H Milişăuţi – Rădăuţi, DN17A Rădăuţi – Marginea.

În judeţul Constanţa, pe DN39, pe podul de la Agigea (km 8+988), aflat în lucru, traficul rutier este oprit în intervale de câte două sau patru ore, astfel:

-în zilele de marţi, joi şi sâmbătă, între orele 09:00 şi 13:00;

-în fiecare noapte de luni spre marţi, între orele 23:00 şi 03:00;

-în fiecare noapte de marţi spre miercuri, miercuri spre joi şi joi spre vineri, între orele 23:00 şi 01:00.

De asemenea, pe pod nu este permisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone.

Rută ocolitoare: A2-nod rutier Medgidia, DJ381 nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus, DN3 Ciocârlia de Sus – Cobadin, DJ391 Cobadin – Mereni – Topraisar, DN38 Topraisar – Agigea, DN39 Agigea – Mangalia.

Pe DN1 Bucureşti – Braşov, restricţia de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 – 24:00).

Circulaţia vehiculelor, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este restricţionată astăzi, 9 iunie, în intervalul orar 6.00 – 22.00, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, pe autostrada A2 Bucureşti – Murfatlar, iar pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Veştem şi pe DN39 Agigea – Mangalia, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Este de aşteptat ca astăzi, în a doua parte a zilei, circulaţia să se intensifice pe principalele drumuri naţionale, mai ales pe DN1 Braşov – Bucureşti, dar şi pe autostrăzile A2 Constanţa – Bucureşti şi A1 Piteşti – Bucureşti. Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte limitele de viteză şi regulile privind efectuarea manevrei de depăşire. Totodată, conducătorii de autotrenuri trebuie ca atunci când circulă în coloană să mărească distanţa între autovehicule, pentru a permite autoturismelor să depăşească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS