8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateImigranţii români, lăudaţi de ministrul de Externe al Portugaliei

Imigranţii români, lăudaţi de ministrul de Externe al Portugaliei

Ministrul portughez de Externe, Rui Machete, a declarat recent că românii care trăiesc şi muncesc în Portugalia reprezintă un exemplu pentru ceea ce ar trebui să însemne un flux migratoriu sănătos, ei contribuind inclusiv la dezvoltarea ţării, scriu jurnaliştii de la incont.ro. „Există o strânsă legătură între România şi Portugalia, datorată şi comunităţii româneşti care trăieşte în prezent în Portugalia, comunitate care însumează 40.000 de cetăţeni români şi care contribuie inclusiv la dezvoltarea ţării noastre”, a precizat Rui Machete, în cadrul unei declaraţii comune de presă cu ministrul de Externe Titus Corlăţean, aflat în vizită la Lisabona. Machete a mai spus că românii sunt „o prezenţă lăudabilă în Portugalia, sunt cetăţeni care muncesc şi sunt foarte bine integraţi în comunitatea portugheză, constituind astfel un exemplu a ceea ce ar trebui să însemne un flux migratoriu sănătos”.

Totodată, ministrul portughez de Externe a subliniat că a discutat cu omologul român despre rezultatele alegerilor europene din 25 mai, care vor avea „un foarte mare impact asupra reformării instituţiilor” de la Bruxelles care, la rândul lor, sunt de „o importanţă strategică în ceea ce priveşte interconexiunile energetice pentru furnizarea de energie în spaţiul european în contextul situaţiei actuale din Ucraina”.

Şeful diplomaţiei portugheze a mai spus că, în cadrul întrevederii de peste o oră, a fost abordată şi „chestiunea întăririi măsurilor de securitate pentru Europa de Est”, care va fi discutată la summitul NATO din septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS