16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCardiologii craioveni, interesați de viitoarea clinică de specialitate

Cardiologii craioveni, interesați de viitoarea clinică de specialitate

Un grup de medici rezidenți și specialişti în domeniul cardiologiei s-a întâlnit azi cu Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, și  şi-a exprimat interesul pentru Clinica de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară ce va fi construită la Craiova. La întâlnire au fost prezenți și  cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei, Alina Tănăsescu şi Cristinel Iovan.

Vicepreşedintele CJ Dolj Cristinel Iovan a afirmat că investiţia în construirea Clinicii de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară creează premisele pentru rezolvarea unei probleme acute cu care se confruntă judeţul, reprezentată de incidenţa crescută a cazurilor de pacienți cu afecțiuni cardiace.

Proiectul „Extindere Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova – Cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară“, cu o valoare totală estimată la aproape 6 milioane de euro, va răspunde unei necesități majore a întregii regiuni Oltenia, servind o populaţie de peste 2.000.000 de locuitori.

Investiția prevede construirea unei clădiri cu regim de înălţime P+E1+E2 parţial, cu saloane pentru pacienți, bloc operator propriu și spații anexe, conexată printr-o pasarelă cu corpul central al SCJU Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS