22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Majoratului, sărbătorită la Târgu Jiu

Ziua Majoratului, sărbătorită la Târgu Jiu

Ziua Majoratului a fost sărbătorită la sfârşitul săptămânii trecute la Târgu Jiu. Peste 900 de elevi din cadrul liceelor şi colegiilor naţionale din municipiu au participat sâmbătă la acţiunea organizată de către Primăria Târgu Jiu, în cadrul Zilelor Oraşului. Tinerii au realizat o paradă a liceelor şi au organizat şi un flash mob în centrul oraşului.
„Mă bucur că a devenit o tradiţie ca în programul Zilelor Municipiului să sărbătorim tinerii care împlinesc 18 ani în anul în curs. Mă bucur că această manifestare a fost adusă de mine, personal, de la Tokyo; am văzut acolo, cu mulţi ani în urmă, o asemenea sărbătoare şi am considerat că este bine ca şi la noi acasă să se organizeze şi iată la ce nivel de participare a ajuns. Este ceva deosebit, ceva frumos şi sunt sigur că această sărbătoare va avea continuitate. Avem cea mai mare participare de până acum; sunt peste 900 de elevi“, a declarat Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu.

A patra ediţie

Sărbătorirea anuală a liceenilor majori a ajuns la a patra ediţie. La eveniment a participat şi prefectul judeţului Gorj, care i-a felicitat pe tineri. „Este un lucru îmbucurător că tradiţia se păstrează şi de la an la an vin tot mai mulţi. E prima dată când particip în calitate de prefect şi mă bucur că astfel de evenimente au loc şi în oraşul nostru, în oraşul lui Brâncuşi“, a declarat Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj.
„Ne bucurăm de o vreme senzaţională şi atmosfera este deosebită. Sunt aici liceenii din Târgu Jiu şi iată ce atmosferă frumoasă creează. Este o zi de sărbătoare, o sărbătoare pentru toţi târgujienii şi în mod deosebt pentru toţi elevii acestui oraş minunat“, a spus unul dintre profesorii prezenţi în Piaţa Prefecturii, unde a avut loc un flash mob organizat de liceeni, având ca fundal sonor o cunoscută melodie. De altfel, liceenii care au participat la Ziua Majoratului apar şi în clipul de prezentare al oraşului, lansat recent şi intitulat „I love Târgu Jiu“. Tot sâmbătă au primit câte o diplomă şi câte un tort patru tineri care au împlinit în ziua respectivă 18 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS